Annonce
Kerteminde

Frikadelleformand takker af efter rekordsalg: - Jeg stopper på toppen

Kirsebærfestival 2019. Foto: Nils Svalebøg
- Nu er der nogle andre, der må tage over, for jeg kan ikke magte det mere. Så jeg takker af, siger Carsten Hansen, der i seks år har stået i spidsen for frikadelleteltet på Kirsebærfestivalen.

Kerteminde: - Det gik over al forventning. Vi havde udsolgt af fiskefrikadeller søndag klokken 11.15. Der havde vi solgt 1842, fortæller en glad Carsten Hansen, der er formand for frikadelleteltet på Kirsebærfestivalen.

Frikadelleteltet har gennem årene haft forskellige placeringer på Kirsebærfestivalen. I år stod teltet på Kamperhaug, hvor der som noget nyt var lavet et streetfood-marked.

- Det var helt perfekt, at vi stod flere boder samlet dernede.

Det var sjette år, at Carsten Hansen stod i spidsen for frikadelleteltet, og i år var hans sidste år med formandskasketten på.

- Jeg stopper på toppen, griner Carsten Hansen, der ikke er meget for at snakke om tal, men alligevel afslører, at der inklusiv ølsalget blev omsat for 62.000 kroner i frikadelleteltet.

Annonce

35 frivillige

- Vi har aldrig omsat for så meget, siger formanden med et grin, inden han med en mere alvorlig mine, fortæller om den ganske store indsats alle de frivillige ligger i at bemande frikadelleteltet og ikke mindst stege alle fiskefrikadellerne op til Kirsebærfestivalen.

- Og nu er der nogle andre, der må tage over, for jeg kan ikke magte det mere. Så jeg takker af, siger Carsten Hansen.

- Hvem der overtager styringen af de cirka 35 frivillige, der hvert år bemander frikadelleteltet, er op til Kirsebærfestivalens bestyrelse.

- Men jeg har forberedt nogle, og de er ikke helt afvisende, afslører Carsten Hansen, der garanterer, at der også bliver fiskefrikadeller med kirsebærremoulade til næste års Kirsebærfestival.

Overskuddet fra frikadelleteltet går ubeskåret til Kirsebærfestivalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Annonce