Annonce
Kerteminde

Frikadelleformand takker af efter rekordsalg: - Jeg stopper på toppen

Kirsebærfestival 2019. Foto: Nils Svalebøg
- Nu er der nogle andre, der må tage over, for jeg kan ikke magte det mere. Så jeg takker af, siger Carsten Hansen, der i seks år har stået i spidsen for frikadelleteltet på Kirsebærfestivalen.

Kerteminde: - Det gik over al forventning. Vi havde udsolgt af fiskefrikadeller søndag klokken 11.15. Der havde vi solgt 1842, fortæller en glad Carsten Hansen, der er formand for frikadelleteltet på Kirsebærfestivalen.

Frikadelleteltet har gennem årene haft forskellige placeringer på Kirsebærfestivalen. I år stod teltet på Kamperhaug, hvor der som noget nyt var lavet et streetfood-marked.

- Det var helt perfekt, at vi stod flere boder samlet dernede.

Det var sjette år, at Carsten Hansen stod i spidsen for frikadelleteltet, og i år var hans sidste år med formandskasketten på.

- Jeg stopper på toppen, griner Carsten Hansen, der ikke er meget for at snakke om tal, men alligevel afslører, at der inklusiv ølsalget blev omsat for 62.000 kroner i frikadelleteltet.

Annonce

35 frivillige

- Vi har aldrig omsat for så meget, siger formanden med et grin, inden han med en mere alvorlig mine, fortæller om den ganske store indsats alle de frivillige ligger i at bemande frikadelleteltet og ikke mindst stege alle fiskefrikadellerne op til Kirsebærfestivalen.

- Og nu er der nogle andre, der må tage over, for jeg kan ikke magte det mere. Så jeg takker af, siger Carsten Hansen.

- Hvem der overtager styringen af de cirka 35 frivillige, der hvert år bemander frikadelleteltet, er op til Kirsebærfestivalens bestyrelse.

- Men jeg har forberedt nogle, og de er ikke helt afvisende, afslører Carsten Hansen, der garanterer, at der også bliver fiskefrikadeller med kirsebærremoulade til næste års Kirsebærfestival.

Overskuddet fra frikadelleteltet går ubeskåret til Kirsebærfestivalen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce