Annonce
Indland

Friis Bach: GGGI må arbejde benhårdt for forbedringer

Svar og redegørelser fra GGGI kommer dumpende. Indtil videre er udviklingsminister Friis Bach tilfreds.

Klimaorganisationen GGGI må fortsat arbejde benhårdt for at få styr på sin organisation.

Sådan lyder beskeden fra udviklingsminister Christian Friis Bach (R), der nu har modtaget den omstridte organisations svar på, hvordan den vil håndtere en række anbefalinger efter en større gennemgang af GGGI's arbejde.

- Det er vigtigt, at GGGI arbejder benhårdt på at få styr på organisationen. Rapporten viser, at GGGI fortsat står over for en række administrative udfordringer - og understreger vigtigheden af det reformarbejde, der er sat i gang, siger Christian Friis Bach.

GGGI offentliggjorde tirsdag en opfølgning på den kritik, der tidligere er rejst af organisationens arbejde.

Opfølgningen viser, at GGGI nu har indført nye økonomi- og overvågningssystemer og organisationen arbejder på at få penge fra flere forskellige donorer.

Christian Friis Bach mener, at det viser, at den nye ledelse har al sin opmærksomhed rettet mod at håndtere udfordringerne.

Gennemgangen af GGGI's arbejde er lavet på initiativ af den danske regering i samarbejde med tre andre donorlande - Norge, Australien og Sydkorea.

Af svaret fra GGGI's ledelse fremgår det blandt andet, at man er klar til at styrke bekæmpelsen af korruption i organisationen på alle niveauer ved hjælp af en decideret antikorruptionspolitik.

Samtidig får en tæt overvågning og dokumentation af projekterne høj prioritet.

Hvorvidt Danmark fortsat skal støtte klimaorganisationen GGGI er helt afhængig af en tilstandsrapport, som er bestilt af den danske og norske regering.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) har bedt et revisionsfirma om at gennemgå organisationens regler og procedurer, og et nyt dansk bidrag til GGGI er betinget af, at organisationens arbejde er i orden.

Redegørelsen ventes først færdig i begyndelsen af 2014.

Interesse for klimaorganisationens økonomi og administration voksede, efter at det kom frem, at Venstres leder Lars Løkke Rasmussen i sin egenskab af formand for GGGI adskillige gange har rejst på 1. klasse på sine rejser rundt i verden.

GGGI modtager 90 millioner danske bistandskroner over en treårig periode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Hvornår sker der noget?

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce