Annonce
Nyborg

Frihedsgudinder til G8-topmøde

Galschiøts frihedsgudinder fyldte godt op på kutteren "M/S Anton", da den lagde ud fra Midtermolen i Nyborg i går formiddags.

Galschiøt-skulpturer sendt til Rostock

Annonce

NYBORG: Der var på flere måder et usædvanligt skær af international politik over Midtermolen ved Lauses Grill i går formiddag.

Ikke færre end tre miniatureudgaver af Frihedsgudinden blev sendt af sted mod Rostock i Tyskland, hvor der næste weekend er G8-topmøde mellem verdens otte rigeste lande.

De to små og en enkelt stor gudinde i glasfiber er kreeret af kunstneren Jens Galschiøt og skal sammen med yderligere et af hans værker - "Hungermarchen" - være del af en stor og fredelig demonstration i morgen mod topmødet.

Galschiøtværket hedder "Freedom to Polute" og er en kommentar til supermagtens misbrug af sine egne frihedsidealer til at forurene og undertrykke andre nationer, som det passer Bush og Co.

Den største af gudinderne er seks meter høj og vejer 200 kilo, så det var lidt af et projekt at få den gelejdet ned i skibet "M/S Anton", som landsforeningen Levende Hav stiller til rådighed for projektet.

Det lykkedes da, og med plads for og agter til de to mindre statuetter var der klar til afrejse.

I aftes mødtes "M/S Anton" i Gedser med en skonnert fra Mellemfolkeligt Samvirke, som har "Hungermarchen" ombord, og herfra gik turen til Rostock med ankomst i dag.

Udover besætningen på tre fra "M/S Anton" deltager fire unge og en voksen fra værestedet Krakagården i Odense, som arbejder sammen med Jens Galschiøt om projektet.

- De unge får en masse oplevelser gennem samarbejdet med Galschiøt og så giver det anledning til nogle gode diskussioner om politik, fortæller Mikkel Schacht-Pedersen, souschef på værestedet, som ikke selv skulle med til Tyskland. "Freedom to Polute" blev oprindeligt lavet til brug ved et miljøtopmøde i Sydafrika, men er siden også blev anvendt ved andre happenings - bl.a. da Greenpeace blokerede Exxon-tankstationer. i Luxemburg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce