Annonce
Debat

Frihed til pizza, men ikke lighed

Læserbrev: Der er kommet noget ”fantastisk visionært" på, hvordan, man kan ”løse” manglen på plejepersonale ved at forslå friplejehjem og frihed til at købe en pizza i stedte for karbonader, men vil det give flere varme hænder? Næppe. Det er rigtigt, at friplejehjem har nogle frihedsgrænser, de grænser kan man da fjerne på alle de kommunale plejehjem, det fordrer kun, at den almindelige folkepension hæves, så alle borgere får råd til at bo på et hvilken som helst plejehjem, men det giver jo heller ikke mere uddannet personale. Så min konklusionen er, at kommunerne ikke har handlet med rettidig omhu. De har vidst i flere år, at ældrebefolkningen vil stige med de store årgange. Borgerne kan selv vælge i dag, for ingen kan tvinge nogen til at komme på plejehjem. Man kan kun anbefale, hvad der er bedst for borgeren, som ikke er selvhjulpen, syg, svag, eller dement, samt hensynet til pårørende. Og hvis vi skal vælge et plejehjem, uanset frit eller kommunalt, handler det meget om nærheden for de enkelte borgere og deres pårørende.

Hvis vi skal vælge et plejehjem, uanset fri eller kommunalt, handler det meget om nærheden for de enkelte borgere og deres pårørende.

Og vi bliver alle ældre, det kan ingen ændre på og heller ikke, at vi ældes meget forskelligt, så det må politikerne og andre godtfolk acceptere og respektere. Dermed ikke sagt, at der ikke skal forebygges og eller tilbydes genoptræning. Men hvis den dag kommer, hvor jeg få behov for hjælp til bad og andre personlige gøremål, så vil jeg ikke have, at min familie skal være sosu for mig. Den skal til alle tider være min familie. For det er ”usselt,” når hjælpen til vores ældre medborgere er blevet til et minut–tyranni, hvor alt handler om penge i stedet for ligeværd - og hvorfor er det lige ældreområdet, der hele tiden skal rives op med rod? Er det nu så vigtig at få en såkaldt ”frihed” til en pizza i stedet for at få den bedste løsning ift. ældreplejen, så alle uanset midler, får den bedste hjælp og pleje i alderdommen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Navne For abonnenter

Leif Maibom fylder 70: Revykonge havde fornøjelige 12 år i Faaborg

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

DF: Danmarks Radio skal skæres voldsomt og blive meget bedre

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Nyborg For abonnenter

Friskole ansætter tredje leder på tre år: - Der er ingen tvivl om, at det at skifte leder skaber en eller anden usikkerhed

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Annonce