Annonce
Debat

"Frihed til Danmark" er landsskadeligt

Annonce

Læserbrev: Nu må det være nok med den bevægelse, der er imod restriktioner mod cornoapandemien. Slogan: ”Frihed til Danmark”. Det er ikke frihed, når så mange bliver indlagt, folk i respirator og de, der dør af coronaen. Deres frihed bliver berøvet. Og mange flere fordi nogle er så ”kloge”, at de spreder deres manglende viden om hele emnet. Der kan være uenighed om nogle af restriktionernes omfang. Men lad nu de, der arbejder med det professionelt, afgøre processen.

Der var år tilbage flere polio-epidemier. Den store polio-pandemi i 1952 ramte globalt. Dengang var der ikke vaccine mod polio. Inden man begyndte at vaccinere mod polio i Danmark, var der epidemier ca. hvert andet år. Jeg blev selv ramt. Mine ben blev lammet. Andre døde af det. Jeg var indlagt på tre forskellige steder. Fik genoptræning. Endte med at kæmpe mig op til at kunne gå med to krykker – og senere kunne jeg dyrke flere forskellige sportsgrene og bevæge mig uden krykkerne.


Mon ikke antal ramte af polio efter vaccinen kom på banen er bevis nok?


Men så kom post poliosyndromet. Som man ikke kendte til på forhånd. I mine senere år, da jeg var midt 50, blev mine muskler i benene mere og mere svækkede. Virussen i centralnervesystemet havde ligget i dvale. Og nu blev den aktiv igen. Det kendte man ikke til, da der ikke var fortilfælde, man kunne forske i. Nu fra fysisk aktiv og til to krykker og en el-scooter p.g.a. polio. Er det dét, denne folkebevægelse ønsker?

Vaccinen mod polio kom på banen i 1956. Folk blev vaccineret. Antallet af ramte faldt kontinuerligt. Før 1955, hvor det blev muligt at vaccinere, var der på verdensplan cirka 600.000 nye tilfælde af polio om året. I 1988 var der på verdensplan 350.000 nye tilfælde, og i 2018 var der knap 100. Da man fandt/og fik vaccinen, kendte man ikke til, om der kunne komme følgevirkninger. Det gjorde der så åbenbart ikke.

Så I kloge hoveder, der sætter andres liv på spil ved en udokumenteret holdning. Hvis/når I læser mit indlæg, vil I så påstå, at det er ”fake news,” at jeg og så mange mange andre har været ramt af det? Mon ikke antal ramte af polio efter vaccinen kom på banen er bevis nok? Eller er det også bare opspind? Jeg mener, at I forvolder landsskadelig virksomhed. Jeg er ikke jurist og kender ikke alle love. Men mon ikke I hører under denne paragraf: Forræderi og anden landsskadelig virksomhed, straffes med fængsel indtil fire år?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce