Annonce
112

Frifundet i byretten: Nu er to mænd dømt i landsretten for voldtægt i Odense

Voldtægten fandt sted på en bænk her i Munke Mose i Odense. Arkivfoto: Nanna Bundgaard Bruun
Østre Landsret har i en ankesag om voldtægt i Munke Mose omstødt en frifindelse fra byretten. Nu skal to mænd på 24 og 25 år i fængsel.

I december sidste år kunne de forlade byretten med en frifindelse i en sag om en voldtægt af en ung kvinde på en bænk i Munke Mose i september. Men onsdag valgte dommerne i Østre Landsret at dømme selvsamme mænd for voldtægt. En afgørelse, der nu koster den 25-årige Bjarne Sebastian Lund Carstensen to et halvt års fængsel, og den 24-årige Kenny Jager et års fængsel. Da sagen var til behandling i byretten i Odense, mente to ud af tre dommere ikke, at der var tilstrækkelig bevis for, at der var tale om voldtægt - og ikke et frivilligt samleje.

Det var anklagemyndigheden uenig i og ankede sagen.

Når de to mænd fik en forskellig straf, var det, fordi de havde forskellige roller. Bjarne Sebastian Lund Carstensen blev dømt for fuldbyrdet voldtægt, mens Kenny Jager blev dømt for at have medvirket ved at holde kvinden fast, tage hendes underbukser og bukser af. Voldtægten skete den 15. september sidste år på en bænk i Munke Mose.

Annonce

Ikke noget nyt

De to dømte reagerede vidt forskelligt, da dommen faldt, oplyser Bettina Wagner, der er anklager ved Statsadvokaten i Viborg.

- Den ene sagde ikke noget. Den anden var meget overrasket, fortæller hun.

Som det oftest er med ankesager, kom der ikke noget nyt frem under retssagen i Østre Landsret. Ligesom de to mænd også i Østre Landsret nægtede sig skyldige. Begge mænd blev varetægtsfængslet indtil afsoning.

Fredag var der et grundlovsforhør i Odense Byret med relation til sagen. Familien til den unge kvinde er angiveligt blevet truet af de dømte mænds venner.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce