Annonce
Middelfart

Fridas læserbrev om mulig forskelsbehandling: Nu har Fynbus undersøgt sagen

Frida Harndahl Andersen er ked af, at debatten er blevet personlig, efter hun stod frem i et læserbrev sidste uge med et budskab om, hvordan vi ser på nogen med en anden etnisk baggrund end vores egen. Privatfoto.
I sidste uge fortalte gymnasieeleven Frida Harndahl Andersen om mulig forskelsbehandling på en busrute mellem Nørre Aaby og Middelfart. Det har fået Fynbus til at genopfriske overfor chaufførerne, hvordan man skaber den bedste oplevelse i bussen.

Middelfart/Nørre Aaby: Det har væltet ind med kommentarer på sociale medier, efter 17-årige Frida Harndahl Andersen fra Nørre Aaby i sidste uge stod frem i et læserbrev med historien om en mulig forskelsbehandling, da hun tog bussen mellem hjemmet i Nørre Aaby og Middelfart Gymnasium og HF.

Fynbus har siden forsøgt at komme til bunds i sagen, hvor en buschauffør bliver beskyldt for at tale nedladende til en dreng med en anden etnisk baggrund end dansk, der ikke kunne få rejsekortet til at fungere, og som manglede mønter til at betale for busturen.

Men Fynbus har ikke kunnet få den pågældende chauffør i tale:

"Fynbus er gennem Fyens Stiftstidende blevet gjort bekendt med et læserbrev, der handler om en piges oplevelse af forskelsbehandling på en bustur i Middelfart. Fynbus har undersøgt sagen på baggrund af de oplysninger, vi har fået. Det har ikke kunnet lade sig gøre at identificere den konkrete chauffør", skriver kommunikationschef Martin B. Krogh i et svar til avisen.

Han følger op med, at man bruger anledningen til at genopfriske overfor chaufførerne, hvordan man generelt sørger for at "skabe en god bustur for alle".

"Det indbefatter imødekommenhed overfor kunderne og korrekt billettering i forhold til retningslinjerne. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at alle er velkomne i Fynbus", konstaterer kommunikationschefen, der opfordrer til, at man samtidig skriver direkte til Fynbus, hvis man oplever den slags i bussen.

Annonce

- Det kunne foregå hvor som helst

Frida Harndahl Andersen har, siden læserbrevet blev bragt, været i kontakt med Fynbus.

Hun fortæller, at det ikke var hensigten, at debatten skulle handle om den konkrete episode i bussen eller udstille en bestemt chauffør.

Hun har talt 1800 kommentarer på hendes oplevelse, efter hun både er blevet interviewet af Ekstra Bladet og B.T.

Hun har både fået adskillige klap på skulderen, men er også blevet udsat for en del kritik og ubehagelige beskeder, der var rettet mod hendes familie.

Hun er ærgerlig over, at debatten er drejet væk fra det generelle om, hvordan vi omgås hinanden.

- Det er fedt, at jeg har fået budskabet så langt ud. Men det er mindre fedt, at det er blevet misforstået en del. Mit budskab var, hvordan vi i Danmark bliver bedre til at omgås etniciteter, understreger Frida Harndahl Andersen, der især er ked af de personlige kommentarer.

- Det har ikke på noget tidspunkt været intentionen, at det skulle gå ud over Fynbus. Den her episode kunne foregå hvor som helst, tilføjer hun.

Frida Harndahl Andersen er desuden formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom i Middelfart.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce