Annonce
Sydfyn

Fribilletter: Først betaler du - og så får du pengene tilbage

For m/f Højestene og besætningen er juli i forvejen højsæson. Fribillet-ordningen øger presset ekstraordinært. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Svendborgs havnemester råder til, at gratisterne til fods og på cykel booker billetterne, før de tager til færgelejet. Ordning starter onsdag.
Annonce

SVENDBORG: Fra onsdag kan gående og cyklende passagerer sejle gratis med færgerne til øerne. Ordningen bliver efter en politisk aftale finansieret af statslige midler til lindring af coronaens konsekvenser.

Fribilletterne har medført ekstraordinær travlhed på Svendborgs flydende havnekontor, hvor havnemester Christian Steffensen og hans medarbejdere står for booking og drift af færgerne i kommunalt regi.

- Det er i forvejen højsæson, så vi har rigtig travlt, siger Christian Steffensen.

Havnemesterens stærke anbefaling til ørejsende er, at de booker billetterne, før de begiver sig til færgelejet. Det giver i en tid med stort pres på færgerne en sikkerhed for, at man kan komme med, og det letter færgebesætningernes arbejde.

Tre færgeruter fra Svendborg er med i gratis-ordningen i juli. Det er m/f Højestene på Skarø-Drejø, m/f Hjortøboen samt den sommerlige øhopper, passager-katamaranen SeaHawk.

Selvom sejladsen er gratis for gående og cyklende, skal turen betales i første omgang. Sådan er booking-systemet sat op, oplyser Christian Steffensen:

- Når vi registrerer, at en booket billet er anvendt, sender vi automatisk beløbet for billetten tilbage på passagerens konto, forklarer Christian Steffensen.


Når vi registrerer, at en booket billet er anvendt, sender vi automatisk beløbet for billetten tilbage på passagerens konto

Christian Steffensen, havnemester i Svendborg Kommune


Sundfærgen Helge, som også drives af Svendborg Kommune, er ikke omfattet af fribilletordningen. Ligesom den øvrige trafik fra Svendborg, sejler Helge med corona-tilpasset kapacitet.

Christian Steffensen, havnemester i Svendborg med øfærgerne under sig: - Det er en god idé at booke plads på færgen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hall of Fame

Portrætserie: De største danske sportsnavne - fra Ragnhild Hveger til Michael Laudrup

Annonce