Annonce
Assens

Fri for coli: Nu kan du bade her igen

Henover weekenden har Assens Kommune frarådet badning her ved Løgismose Strand. Men nu er vandet fint og rent igen både her og ved Sandager Næs Strand. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Assens: Badevandet ved strandene i Løgismose og Sandager Næs er nu rent igen. Det viser resultaterne af de nye vandprøver, Assens Kommune fik taget i fredags. Derfor er det blå flag endnu engang hejst til tops ved de to strande.

Resultaterne viser, at niveauet af E-colibakterier begge steder nu er på mindre end 10 cfu pr. 100 ml. vandprøve. For at badevandet kan betragtes som rent på en Blå Flag-strand skal antallet af E-colibakterier være under 250 cfu pr. 100 ml vandprøve.

Miljø- og naturchef i Assens Kommune, Annette Bæk, glæder sig over at prøverne igen viser normalt niveau, da kystlinjen tiltrækker mange turister.

Badevandet ved strandene i Assens Kommune er alle trestjernede. Assens Kommune måler løbende badevandskvaliteten i perioden 1. juni til 1. september for at sikre, at vandet er sundhedsmæssigt forsvarligt at bade i.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce