Annonce
Odense

Fri bar og jazzmusik til hele Odense: Arkaden åbner igen

Arkaden genåbner efter tre måneder. Fredag byder street-foodmarkedet på gratis vin og øl til de fremmødte. Arkivfoto
Tre måneder efter, at Arkadens tidligere ejere drejede nøglen om, slår street-foodmarkedet endnu engang dørene op for sultne odenseanere.

Fredag den 11. oktober kan man atter begive sig ind i Arkaden Food Market i Vestergade. Og genåbningen skal fejres med manér.

- Fra klokken 15-17 byder vi hele byen, som i alle, på øl, vin og vand. Og så kommer der noget livemusik, nogle jazzmusikere, og skaber lidt stemning, siger Yilmaz Polat, der tidligere har været pressefotograf ved Fyens Stiftstidende og Jysk Fynske Medier, men som nu sammen med Ole Bo Madsen overtager barsalget.

I juli drejede street-food markedet Arkaden nøglen om. Det var ikke muligt at drive forretningen videre, sagde de to daværende ejere om konkursen. Efter tre måneder åbner Arkaden igen den 11. oktober – med den 46-årige Tahir Siddique bag roret. Han er mangemillionær med flere succesfulde virksomheder og har altså nu valgt at investere i Arkaden Food Market.

Annonce
Yilmaz Polat (tv) og Ole Bo Madsen er de nye bartagere. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Bedre indeklima og loungeområder

Det bliver ikke en tro kopi af det gamle Arkaden, odenseanerne møder fra fredag. Ifølge Yilmaz Polat har de bibeholdt det bedste ved stedet, men har optimeret det, de besøgende efterspurgte.

Det betyder blandt andet, at de har skabet et bedre indeklima og akustik med store planter hængende fra loftet og levende planetvægge. Børnenes hjørne er blevet udvidet, toiletterne er renoveret, og der er skabt flere lounge-områder væk fra den store hal.

- Det har været nogle lange dage. Vi er gået hjem et sted mellem et og to om natten og er stået der næste morgen klokken otte, lyder det fra Yilmaz Polat.

Forude venter endnu en sen nat for Arkadens nye folk, inden de er klar til at byde folk inden for klokken 11.

- Men vi bliver klar, fastslår Yilmaz Polat.

Det er Tahir Siddique, der er den nye investor i Arkaden Food Market. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce