Annonce
Odense

Fri bar og jazzmusik til hele Odense: Arkaden åbner igen

Arkaden genåbner efter tre måneder. Fredag byder street-foodmarkedet på gratis vin og øl til de fremmødte. Arkivfoto
Tre måneder efter, at Arkadens tidligere ejere drejede nøglen om, slår street-foodmarkedet endnu engang dørene op for sultne odenseanere.

Fredag den 11. oktober kan man atter begive sig ind i Arkaden Food Market i Vestergade. Og genåbningen skal fejres med manér.

- Fra klokken 15-17 byder vi hele byen, som i alle, på øl, vin og vand. Og så kommer der noget livemusik, nogle jazzmusikere, og skaber lidt stemning, siger Yilmaz Polat, der tidligere har været pressefotograf ved Fyens Stiftstidende og Jysk Fynske Medier, men som nu sammen med Ole Bo Madsen overtager barsalget.

I juli drejede street-food markedet Arkaden nøglen om. Det var ikke muligt at drive forretningen videre, sagde de to daværende ejere om konkursen. Efter tre måneder åbner Arkaden igen den 11. oktober – med den 46-årige Tahir Siddique bag roret. Han er mangemillionær med flere succesfulde virksomheder og har altså nu valgt at investere i Arkaden Food Market.

Annonce
Yilmaz Polat (tv) og Ole Bo Madsen er de nye bartagere. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Bedre indeklima og loungeområder

Det bliver ikke en tro kopi af det gamle Arkaden, odenseanerne møder fra fredag. Ifølge Yilmaz Polat har de bibeholdt det bedste ved stedet, men har optimeret det, de besøgende efterspurgte.

Det betyder blandt andet, at de har skabet et bedre indeklima og akustik med store planter hængende fra loftet og levende planetvægge. Børnenes hjørne er blevet udvidet, toiletterne er renoveret, og der er skabt flere lounge-områder væk fra den store hal.

- Det har været nogle lange dage. Vi er gået hjem et sted mellem et og to om natten og er stået der næste morgen klokken otte, lyder det fra Yilmaz Polat.

Forude venter endnu en sen nat for Arkadens nye folk, inden de er klar til at byde folk inden for klokken 11.

- Men vi bliver klar, fastslår Yilmaz Polat.

Det er Tahir Siddique, der er den nye investor i Arkaden Food Market. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce