Annonce
Sport

French Open åbner med overraskende Kerber-exit

Kai Pfaffenbach/Reuters

Den tyske tennisspiller Angelique Kerber er ude af French Open efter et nederlag i første runde.

Angelique Kerber er færdig i dette års French Open efter blot en enkelt tenniskamp.

Wimbledon-mesteren mødte søndag i første runde russeren Anastasia Potapova, som på imponerende vis vandt 6-4, 6-2.

Dermed er useedede Potapova videre til anden runde, mens Kerber må forlade grand slam-turneringen trods en seedning som nummer fem.

Potapova, der er nummer 81 i verden, viste fra kampens start, at hun var opsat på at give Kerber hård modstand og brød straks tyskerens serv og kom foran 2-0.

Kerber svarede indledningsvist flot igen og udlignede til 2-2, men russeren gentog bedriften og var lidt senere foran 4-2.

Det er sjældent, at Kerber giver sig uden fight, og det lykkedes tyskeren at udligne endnu en gang til 4-4.

Potapova blev ved med at finde vinderslagene frem og for tredje gang snuppede hun to partier i træk og denne gang sættet.

Kerber sled med at finde rytme i spillet og virkede et stykke fra den form, der sidste sommer sendte hende til tops ved Wimbledon.

På gruset i Frankrig var Potapova klart bedst og hamrede sig i front med 4-0 i andet sæt.

Trods et kort modsvar og reducering til 2-4 var der ikke mere tilbage hos Kerber, som tabte i to sæt efter en time og et kvarters ydmygelse på Roland Garros-anlægget.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce