Annonce
Læserbrev

Fremtidsinvestering. Vi skal hjælpe de unge bedre

Annonce

Synspunkt: Ingen uddannelse, intet job og intet netværk. Det er virkeligheden for en ung mand fra Bolbro, som jeg besøgte i denne uge sammen med hans mentor. Den unge mand, vi kan kalde ham Tom, har været i det sociale system siden barndommen, og han er en af de for mange unge odenseanere, der har brug for en solid hjælpende hånd for at komme videre i livet. Toms situation kan lyde trøstesløs, men den er ikke håbløs. Der er også lyspunkter. Han har en mentor, der hjælper ham med at komme på rette vej, og så har han først og fremmest en drøm. Tom vil gerne være cykelsmed, og med den rette hjælp og opbakning er han nu nået så langt, at han selv er begyndt at banke på døre i jagten på en læreplads.

Mange andre unge odenseanere har brug for hjælp til at gribe ud efter deres egne drømme. Forårets ungeanalyse viste, at der er brug for en særlig indsats for de 1800 sårbare unge mellem 18 og 30 år, der af forskellige årsager er på kanten.

Derfor satte partierne bag årets budgetforlig 15 millioner kroner af til en samlet ungepakke, der fokuserer på at styrke de unges trivsel og hjælpe dem på vej mod uddannelse og job.

Vi har i byrådet investeret massivt i Odenses fremtid for at sikre, at byen vokser og blomstrer, så flere kommer i arbejde, og så der er skatteindtægter til en god velfærd for børn, ældre og udsatte grupper.

Derfor er det også helt afgørende, at vi investerer i at få alle unge med på vognen, så de kan blive en del af fællesskabet. Så de hver især kan forfølge deres egne drømme og skabe sig det bedst mulige liv.

Pengene til en ungepakke blev sat af i budgettet. Nu er indholdet helt på plads og vedtaget i beskæftigelses- og socialudvalget. Størstedelen af investeringen bliver lagt i indsatsen ”Alle unge skal med” – en håndholdt indsats, der skal sørge for at arbejde med alle de udfordringer, alle de håb og alle de styrker, den enkelte unge har. De unge har nemlig mange forskellige problemer. Nogle har angst, stress, depression eller misbrug, og en del har været involveret i kriminalitet.

Uanset hvad så får de unge i ”Alle unge skal med” først og fremmest én rådgiver, som hjælper dem på vej. Der bliver bedre tid til flere samtaler, der bliver fokus på fysisk og psykisk sundhed, og de unge hjælpes nærmere på uddannelse. Mange af de unge kæmper også med usund kost, overvægt og en uhensigtsmæssig døgnrytme. Det kan de få vejledning til at få styr på. Og så kan de unge også blive introduceret til den lokale idrætsklub og det sociale fællesskab, der opstår, når badmintonketsjeren svinges eller håndbolden kastes. Det hele hænger sammen, og det handler om at hjælpe hele mennesket.

Netop for at komme hele vejen rundt sætter vi i ungepakken også penge af til, at eksisterende og gode indsatser til sårbare unge kan blive udvidet, så flere kan få hjælp. Det gælder indsatsen ”Platform R”, som hjælper unge med angst. Vi udvider også målgruppen for Ung Revers, der giver gratis og anonym hjælp til børn og unge, som er vokset op i familier med misbrug. I dag gives hjælpen til børn og unge op til 25 år, og i fremtiden kan unge mellem 25-30 år også få hjælp.

For mange unge odenseanere har rygsækken fuld af tunge problemer. Men med den rette hjælp og støtte kan de unge komme godt videre og få hånd om tilværelsen. Vi giver de unge på kanten en ekstra hjælpende hånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce