Annonce
Assens

Fremtidens Assens: Høringssvar får ingen indflydelse på planen

I fremtidens Assens, skal der ikke bare holde biler på havnepladsen. Der skal bygges og skabes liv. Ikke alle er enige om hvordan. Høringssvarene har dog ikke i første omgang givet politikerne anledning til at ændre på planen. Arkivfoto: Kim Rune
14 høringssvar får ikke umiddelbart indflydelse på udviklingsplanen, men vil blive taget op hen ad vejen, lover udvalgsformand

Assens: Fire ugers offentlig høring og 14 høringssvar giver ikke anledning til at ændre på udviklingsplanen for Assens by. Sådan lød oplægget fra administrationen, og planen er også sendt videre til endelig vedtagelse i byrådet uden ændringer.

SF og DF forsøgte ganske vist at forhindre byggeri på jordbassinerne, SF stillede med et ændringsforslag, men det blev nedstemt af flertallet. Blandt høringssvarene er et fra direktør for Asssens Skibsværft, Erling Pedersen, som har svært ved at forestille sig kombinationen af boliger på havneområdet og et arbejdende skibsværft. Samtidlig oplever han, at værftets muligheder for at bruge havneområdet som hidtil bliver indskrænket.

Men det er ikke fordi, høringssvarene ikke tillægges nogen betydning, understreger Dan Gørtz (V), formand for Miljø, Teknik og Plan.

- Selvfølgelig går vi op i høringssvarene. Vi vil indgå i dialog med dem, der er kommet med høringssvar, men vi fastholder også, at det er et næsten enigt byråd og 10 interessenter, der står bag planen.

- Vi kan godt selv få øje på, at værftet er meget klemt inde på området. Jeg forstår godt værftets betænkeligheder, men det er en fast del af ligningen, som der skal tages hensyn til, siger han.

Når det gælder kombinationen af boliger og arbejdende værft, mener han, at løsningen er lydisolerende vinduer.

- Jeg ved ikke, om det er støjfrit i alle storbyer, og der går det da meget godt med at afsætte boliger, bemærker han.

At der vil være efterspørgsel på boligerne, tvivler han ikke på.

- Vi tror på sagen og går ud fra, at Exometric-rapporten (analyse af boligbehovet i Assens Kommune) er lavet med afsæt i virkeligheden. Det kommer til at stå sin prøve med åbningstrækket. Kan det ske på en god måde, har vi et godt afsæt for at bygge nordligere på havnen, mener Dan Gørtz.

- De får en god, fair chance, når vi kommer på den anden side af arkitektkonkurrencen, hvor de kan forholde sig til noget konkret, siger han om dem, der har udtrykt holdninger til og bekymringer vedrørende planen. Udvalget besluttede også at tage imod en invitation til at besøge værftet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce