Annonce
Faaborg-Midtfyn

Fremtiden med corona: Faste testcentre i Faaborg, Ringe og Årslev

Snart kommer der nok faste testcentre i Faaborg, Ringe og Årslev. Foto: Mette Mørk
Udsigt til tre faste steder i kommunen, hvor man kan blive coronatestet.

Faaborg-Midtfyn: Faaborg-Midtfyn skal formentlig have mindst to og sandsynligvis tre faste testcentre, der nok bliver placeret i Faaborg, Ringe og Årslev.

Det er i hver fald sådan, borgmester Hans Stavnsager tolker meldinger fra justitsminister Nick Hækkerup (S) efter et digitalt stormøde, som han og de øvrige danske borgmestere og regionsformænd var til mandag.

Han stillede lokalpolitikerne i udsigt, at der skal oprettes 200 nye testcentre.

- Regeringens teststrategi er, at vi skal teste meget mere, og der er ikke volumen nok på testbilerne, så det giver fin mening at have faste testcentre på faste lokationer tættere på, hvor folk bor eller arbejder. Hvis vi skal testes to gange om ugen, som mange af os skal fremover, giver det mening, at folk ikke skal transportere sig langt for at blive testet, siger Hans Stavnsager.

Han ser de nye testcentre som en forberedelse på, at der kommer til at gå temmelig lang tid, før vi har fået endelig bugt med covid-19.

Mødet gav ham ikke noget svar på den store genåbningsplan, men Stavnsager tog information med sig om, at kommunen skal forberede sig på, at der snart kommer flere børn på skolerne, og at kommunen vil få ansvaret for at få testet elever og lærere på både folkeskolerne, privatskolerne og friskolerne.

Til gengæld blive gymnasier og efterskoler ikke kommunernes ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce