Annonce
Erhverv

Fremstormende it-selskab planlægger nye opkøb

Topchef André Rogaczewski og finansdirektør Thomas Johansen præsenterede i maj sidste år børsnoteringen af Netcompany. I 2019 planlægger Netcompany nye opkøb for at vokse videre. (Arkivfoto)

En blanding af opkøb og vokseværk i egne rækker får Netcompanys omsætning til at svulme op.

It-selskabet Netcompany har ved en kombination af opkøb og vokseværk opnået en vækst på næsten 50 procent i 2018. Og selskabet har planer om at erobre mere territorium i 2019.

Det fremgår af selskabets første årsregnskab efter en børsnotering.

Netcompanys omsætning klatrede over to milliarder kroner i 2018. Forrige år var selskabets omsætning på omkring 1,4 milliarder. Cirka halvdelen af væksten skyldes internt vokseværk.

Onsdag varsler Netcompany et opkøb af en it-konsulent- og systemudviklingsvirksomhed. Der er ikke sat navn på.

Men opkøbsmålet ligger i Finland, Sverige eller Holland. I de lande har Netcompany varslet en ekspansion.

Netcompany og den unavngivne virksomhed har indgået en hensigtserklæring.

Den giver Netcompany eneret til at forhandle om købet. Men det er ikke sikkert, at handlen går igennem.

Hvis købet bliver til virkelighed, forventes det at ske i andet kvartal af 2019.

Selv om salget er steget voldsomt, har selskabets overskud ikke oplevet samme stigning. Her er der sket en stigning fra 142 millioner kroner til 181 millioner kroner.

Det samlede regnskab viser også, at ledelsen i selskabet er blevet løftet i løn.

Årslønnen til selskabets topchef, André Rogaczewski, steg fra 3,08 til 5,5 millioner kroner.

Også driftsdirektør Claus Jørgensen fik en lønstigning på 80 procent og steg også til 5,5 millioner kroner.

Finansdirektør Thomas Johansen fik i 2017 en millioner kroner for syv måneders arbejde. Han sluttede sig til selskabet halvvejs gennem året. Han modtog i 2018 4,5 millioner kroner i løn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce