Annonce
Indland

Fremskridtspartiet trækker sig for Nye Borgerlige

Stemmesedlen til kommunalvalget i Haslev i 1997. Normalt optræder partiet under liste Z.

Af frygt for at trække stemmer fra Nye Borgerlige dropper Fremskridtspartiet jagten på valg til Folketinget.

I 1973 rystede Fremskridtspartiet og dets formand Mogens Glistrup dansk politik ved det såkaldte jordskredsvalg, hvor partiet blev Folketingets næststørste.

Siden er partiet røget ud af Folketinget, og det ser heller ikke ud til at gøre comeback ved næste valg. Partiet indstiller lørdag indsamlingen af vælgererklæringer for at blive opstillingsparat ved næste folketingsvalg.

Beslutningen er taget for at undgå at ende som stemmespild for Nye Borgerlige. Det oplyser partiets landsformand, Niels Højland, lørdag.

- Der er kommet et nyt parti, der stort set har Fremskridtspartiets politik, siger han.

- Hvis vi også fik underskrifter nok, så ville der være to partier med den samme politik. Det ville jo være lidt underligt.

- Det kan betyde, at der vil være stemmespild, så vi alle sammen får lige under to procent og ikke kommer over spærregrænsen.

Beslutningen om at indstille indsamlingen af vælgererklæringer skal drøftes på partiets landsmøde, der afholdes 29. oktober. Her kan medlemmer beordre hovedbestyrelsen at genoptage indsamlingen af vælgererklæringer.

Fremskridtspartiet var ikke opstillingsparat som parti ved folketingsvalget i 2015.

Derimod stod partiet på stemmesedlen i to ud af fem regioner ved regionsrådsvalget i 2013. Her hentede det 4906 stemmer i Midtjylland og København.

Ifølge Niels Højland vil Fremskridtspartiet stadig være at finde på stemmesedlen ved kommunal- og regionsrådsvalg.

- Vi nedlægger ikke Fremskridtspartiet eller noget. Vi holder landsmøde, og gør det, vi skal gøre for lovmæssigt at være i orden. Og så stiller vi op til kommune- og regionsrådsvalg, siger han.

- Nu må vi se, hvad Nye Borgerlige er for nogen. Og om de formår at fastholde deres politik, eller om de også sløjer af, hvis de får nogle mandater.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce