Annonce
Sydfyn

Fremgang på erhvervsskolen: Optager flere elever end før

Allan Kruse, Svendborg Erhvervsskole & Gymnasier. Arkivfoto: Tim K. Jensen
Svendborg Erhvervsskole er i fremgang på både elevtal og praktik. Det skyldes blandt andet de seneste års fokus på erhvervsuddannelse og corona. De nye elever må ikke komme på skolen, men kan måske lettere komme på arbejdsmarkedet.
Annonce

Svendborg: Svendborg Erhvervsskole emmer i disse dage ikke af mange elever på matriklen. Årsagen er naturligvis nedlukning som følge af coronapandemien.

Men elevtallet er stigende. Det samme er antallet af praktikaftaler, som elever fra skolen indgår.

Stigningen viser, at fem procent flere elever er kommet i uddannelse modsat sidste års vinterrotation, lyder meldingen fra skolen.

Direktør for Svendborg Erhvervsskole, Allan Kruse, siger:

- Vi er glade for at se stigningen, og hvordan det kan påvirke det lokale positivt. Jeg tror mange unge i takt med corona har indset, at det er lettere at få fodfæste på arbejdsmarkedet med en uddannelse. Vi har siden erhvervsskolereformen i 2015 også set en del tiltag, men det er meget i år, udviklingen med flere elever er slået igennem, siger han..

Mange af de nye elever er endnu ikke stødt på hinanden, siden de startede midt under nedlukningen. Disse elever kan dog se frem til en god uddannelse med gode muligheder for praktik, for også her er tallene gode.

Annonce

Corona skubber til væksten


Jeg kan ikke sige, hvordan det ser ud for alle brancher, men der er en del, som har måttet fyre eller lukke under corona. Det gør bare jobsikkerheden bedre, at man har en uddannelse. Det tror jeg rigtigt mange unge har haf tid til at tænke over og reagere på politikernes anbefalinger

Allan Kruse, Direktør hos Svendborg Erhvervsskole


Man har i længere tid set en stor tilvækst til erhvervsskolerne. I 2015 blev der lavet en reform på området, og siden har der været meget fokus på at få flere elever.

Rullende fra sidelinjen kom corona. Mange virksomheder måtte se sig nødsaget til fyringsrunder, og det kan nemt gå udover den ufaglærte, hvis man spørger skolens direktør.

- Jeg kan ikke sige, hvordan det ser ud for alle brancher, men der er en del, som har måttet fyre eller lukke under corona. Det gør bare jobsikkerheden bedre, at man har en uddannelse. Det tror jeg rigtigt mange unge har haft tid til at tænke over og reagere på politikernes anbefalinger, fortæller Allan Kruse.

De nyoptagede elever er rullet ind på det som hedder grundforløb 2. Særligt food-uddannelserne, der dækker over blandt andet ernæringsassistenter og kokke har oplevet et boom i tilgangen af elever.

I alt er elevtallet på Svendborg Erhvervsskole steget fra 329 i januar sidste år til 342 i januar i år.

Annonce

Gode chancer for praktik hos skolen

Sammen med stigningen af elever, ser skolen også fremgang i antallet af landede praktikaftaler. I 2019 landede de 411 aftaler og i 2020 blev det til 426. Det er en stigning på 4%.

- Det er jo fedt. Nogle af dem skal eleverne dog være klar på at rykke på, for de kan godt ligge et stykke vej herfra. Heldigvis er mange af vores elever dog villige til at flytte, lyder det fra direktøren.

Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce