Annonce
Erhverv

Fremgang for PKM: Fynsk kæmpegartneri har reddet sig op igen

Anett Madsen er næstformand for bestyrelsen i Gartneriet PKM, hvor Jack Møller er administrerende direktør. Arkivfoto: Lasse Hansen

Danmarks største gartner, Gartneriet PKM ved Odense, har fået overskud igen efter flere år med minus - men plusset er ikke stort.

Der er igen overskud i Odense-gartneriet PKM, der er Danmarks største. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Overskuddet i 2016 blev dog blot på 2,1 millioner kroner før skat. Året før var tallet -9,7 millioner kroner.

Omsætningen oplyses ikke, men ifølge pressemeddelelsen har der været "en positiv udvikling" på grund af introduktionen af nye Campanula-potteplanter og på grund af nye kunder.

Antallet af ansatte er faldet drastisk i PKM, der investerer meget i robotter og automatisering. I gennemsnit var der 161 fuldtidsansatte i 2016 - 34 færre end året før. For få år siden var antallet af ansatte på 202.

- Robotter og automatiske pakkemaskiner er vejen frem for dansk gartneri. Danmark har nogle af de højeste lønomkostninger i EU, så vi skal være mere effektive og innovative, siger PKM's administrerende direktør Jack Møller.

Ifølge pressemeddelelsen er virksomhedens egenkapital (formue) svundet meget kraftigt ind. I 2016 var egenkapitalen på 14,3 millioner kroner - en nedgang på mere end 60 millioner kroner i forhold til året før.

I pressemeddelelsen er der ingen umiddelbar forklaring på det dramatiske fald i egenkapitalen. Men virksomheden oplyser, at den er i gang med at blive spaltet i flere enheder. Det sker "for at sikre fuld fokus på drift og innovation." Ved spaltningen bliver ejendommene tilsyneladende lagt over i et særligt selskab.

Gartneriet PKM ejes af Kristian Madsen og ligger i Søhus i det nordlige Odense.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce