Annonce
Indland

Frem med dankortet: Sommervarmen har lokket folk ind i fynske butikker

Sommervejret har været godt for livet i de fynske gågader og butikker. Stigningen i omsætning er dog ikke lige så stor som stigningen i antal gæster i butikkerne. Arkivfoto:

Den varme sommer har ikke kun holdt de fynske borgere og turister på strandene. Flere handelsforeninger fortæller, at det gode vejr har givet en ganske god handelssommer.

Når termometeret passerer de 30 grader, skulle man tro, de fleste bliver fristede til at parkere deres korpus på stranden dagen lang. Vejret denne sommer har dog også lokket fynboerne og de mange turister til at svinge kortet og tage på vindueskiggeri.

Flere handelsforeninger fortæller, at sommervarmen har været god for butikkerne.

- Der har været mange flere mennesker i butikkerne og i bymidten end normalt. Det er ikke en skam at sige, at hvis det står ned i stænger, er det ikke super lækkert vejr for en by. Tørvejr er derimod godt vejr. Det gør, at man gerne vil ind og shoppe og bruge kulturen, siger citydirektør i Odense Cityforening Peter Bøgholm.

Også i Nyborg har de kunnet mærke, at turister og borgere er kommet ned i butiksmiljøet.

- På grund af blandt andet det gode vejr har vi haft et rigtig fint salg, og det tror jeg gælder i flere butikker. Der har været utrolig mange besøgende i byen, og det fantastiske vejr har gjort, at vi har haft mange udskænkninger og stor aktivitet i byen, siger Ulrik Nielsen, der er formand for Nyborg Handel.

Annonce

Mere købelyst

Formand for Ringe Handelsstandsforening Jesper Schmidt Larsen fortæller, at Ringe ikke er et område, hvor der kommer mange turister. Han vurderer derfor, at vejrets indvirkning på antal kunder og omsætning afhænger meget af branchen. Han fortæller dog, at han i den Tøjeksperten-butik, han driver, omsætningsmæssigt har haft en bedre sommer end normalt.

- Sol og sommer giver lidt mere købelyst, fremfor når der er regnvejr. Folk er nemmere tilgængelige, de er mere mobile og glade, og det gør bare noget ved folk, siger han.

Og selvom sommervejret kan lokke mange fra butikkerne til stranden, er det ikke noget, de har oplevet som et problem i Ringe.

- Sommervejret har varet så længe, at man jo ikke kan ligge ved stranden hele tiden, siger han.

Fin vækst

Også i Assens fortæller Pernille Schreiner, formand for Assens Handelsstandsforening, at de er godt tilfredse med, hvordan butikkerne har klaret sig i sommervarmen.

- Økonomisk er det cirka det samme resultat som en normal sommer, men vi ser også, at det klart lokker flere til butikkerne, når vejret er godt, siger hun.

Og netop en knap så stor vækst i omsætning til trods for markant flere gæster i butikkerne har de også oplevet i Odense. Her oplever de, at ændringen i, hvilke varer der bliver solgt, har stor betydning for bundlinjen.

- Sidste år købte de måske regntøj og dunjakker. I år er det for eksempel et par tennissokker og et enkelt par shorts. Det er varer, der koster væsentlig mindre, end hvad der normalt købes. Så væksten i omsætningen er ikke proportional med det øgede antal mennesker i gaderne og butikkerne, siger Peter Bøgholm, der dog fortæller, at det helt generelt har været et godt år for de fleste handlende.

- Der har været mange flere i gaderne, og generelt er der vækstet rigtig fint. Restauranter og caféer har haft en målbar vækst. Generelt nyder byerne godt af det gode vejr, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce