Annonce
Erhverv

Frelsens Hær flytter lager til Kolding for at spare på udgifter til diesel

Hvert år indsamler Frelsens Hær cirka 4.000 tons genbrugstøj, og lidt mere end halvdelen skal nu samles og sorteres på et lager i Kolding. Tidligere er tøjet blev sorteret på et centrallager i Tjæreborg. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Lidt mere end 2000 tons genbrugstøj skal fremover sorteres i Kolding, efter hjælpeorganisationen Frelsens Hær har valgt at flytte et lager til Kolding fra Tjæreborg for at spare på udgifter til blandt andet diesel.
Annonce

Kolding: I dag bliver genbrugstøj fra Fyn og Jylland opbevaret og sorteret på et lager i Tjæreborg, men snart flytter lagret med fem ansatte til Kolding. Der er penge at spare for Frelsens Hær, og dermed flere penge, der kan bruges til velgørenhed og hjælpearbejde.

- Kolding ligger mere centralt i landet. Vores chauffører og vognmændene kommer til at spare nogle kilometer, når vi kommer til Kolding, siger informationschef Lars Lydholm.

Hjælpeorganisationen indsamler hvert år cirka 4.000 tons genbrugstøj i hele Danmark. Knap 2.000 tons bliver indsamlet via containere på Sjælland, og lidt mere end 2.000 tons bliver indsamlet på Fyn og Jylland, og det er tøj herfra, der fremover skal fragtes til Kolding i et lejemål på Kokbjerg i det nordlige industrikvarter.


Lastbilen skal køre mindre, og vi sparer også chaufførtid, og det betyder, at vi sparer penge.

Lars Lydholm, informationschef i Frelsens Hær


Frelsens Hær har godt 900 genbrugscontainere over hele landet. De tømmes ugentligt, og indholdet bliver kørt til de centrale sorteringscentre.

- Når vi har valgt at flytte til Kolding, så hænger det sammen med, at Kolding ligger centralt, og vi kan spare penge på udgifter til diesel. Vi henter jo tøj i hele Jylland og på Fyn. Lastbilen skal køre mindre, og vi sparer også chaufførtid, og det betyder, at vi sparer penge. Og så var der også et godt lejemål til en rimelig pris, siger Lars Lydholm og fortsætter:

- Kolding ligger jo bare godt, når vi taler geografi, og det kan vi udnytte.

Det meste af genbrugstøjet sælges i genbrugsbutikker over hele landet. En del gives direkte til folk på organisationens herberger, væresteder og krisecentre, og en del af tøjet redesignes til for eksempel tasker og noget eksporteres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Brenderups borgere tog sagen i egen hånd og lavede deres egen solcellepark: Her er fire ting, der fik projektet til at lykkes

Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Odense

Afdelingschef erkender fejl i motorbane-sag: - Vi har ikke været skarpe nok

Annonce