Annonce
Odense

Freehand var ved at gå konkurs: Overlevede med bæredygtig strategi

Kaffebønnerne fra Freehand Coffee Company er bæredygtige, efter at virksomheden var ved at gå konkurs og omlagde deres strategi. Foto: Freehand Coffee Company/Michael Scheider
MAAS A/S ændrede navn til Freehand Coffee Company og fik en bæredygtig profil for at redde sig selv fra konkurs og tocifret millionunderskud.
Annonce

Med et underskud på 20 millioner i 2017 var kaffefirmaet MAAS A/S klar til at lukke ned og gå konkurs i 2018. To år senere har virksomheden ændret navn til Freehand Coffee Company og lander 2019-regnskabet med et minus på 2 millioner, som forventes at blive vendt til plus.

Ifølge direktøren for Freehan Coffeee Company, Michael Scheidel, så skyldes den positive fremgang blandt andet, at virksomheden har valgt at satse på bæredygtighed.

- Vi kan mærke, at vi får en helt anderledes taletid hos kunderne nu. Tidligere, når vi præsenterede os som kaffevirksomhed, kunne vi kun fortælle, at vi lavede fremragende kaffe, men det var der også 15-20 andre der gjorde, fortæller Michael Scheidel.

Annonce

Bæredygtigt ansvar

Det belgiske risteri Miko Group hjalp virksomheden med at komme tilbage på benene igen, og da Freehand Coffee Company igen kunne bunde, fandt direktøren et hul på markedet at fylde ud.

- Jeg synes ikke, at der var nogen på kaffemarkedet, som havde taget det bæredygtige ansvar ordentligt på sig. Der var en række halvhjertede initiativer, hvor man donerede nogle penge til noget Fairtrade, men det er jo i princippet bare en form for aflad, mener Michael Schiedel.


Vi kan mærke, at vi får en helt anderledes taletid hos kunderne nu.

Michael Schiedel, direktør Freehand Coffee Company


Virksomheden har derfor et direkte samarbejde med kaffebønderne i Honduras, som blandt andet betyder, at de bliver betalt en halv til en hel gang mere end verdensmarkedsprisen, og så er virksomheden også ind over lokale projekter som dagplejer til kaffebøndernes børn og flere arbejdspladser til kvinder.

- Vi gør også alt det andet. Vi synes at Fairtrade og Rainforest Allience er okay, men det er bare ikke nok, siger Michael Schiedel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce