Annonce
Debat

Fredningssag. Naturen er ikke truet i Hesbjergkilen

Danmarks Naturfredningsforening (DN) roser lodsejerne i Hesbjergkilen for deres beskyttelse af naturen i området og vil samtidigt gerne have fredet området. Vi er mange (helt præcist 244 til dato, og der kommer løbende flere til), der mener, at det er en dårlig idé.

Det er der fem gode grunde til: 1. Naturen er ikke truet, og lodsejerne passer godt på den.2. Der er i forvejen megen lovgivning, der beskytter naturen i området.3. Der er i forvejen god adgang til rekreative arealer. 4. Naturen vil lide under øget adgang.5. En fredning er voldsomt indgribende i forhold til lodsejerne.

På vores hjemmeside www.hesbjergkilen.dk kan du læse en uddybende begrundelse for vores argumenter under aktuelt og faktuelt. Formålet med vores forening er netop at beskytte naturen og fremme biodiversiteten i Hesbjergkilen. Det er helt uforståeligt og bagvendt, at fordi man er god til at passe på naturen i sit område, ønskes naturen fredet. Man kunne få den tanke, at der ligger andre årsager bag ønsket om en fredning.

Grundlæggende udfordrer det mit demokratiske sind, at en interesseorganisation har retten til at rejse en fredningssag. En fredningssag er en forvaltningsmæssig afgørelse, som afgøres af et fredningsnævn, men at en fredningssag kan rejses uden krav om saglighed, upartiskhed, åbenhed og overvejelser om nødvendighed, kort sagt forvaltningsloven, er tankevækkende.

Samtidig er en fredningssag ikke en simpel ubetydelig sag, men jævnfør Miljøministeriet "et af de mest indgribende instrumenter i dansk lovgivning". Som borger skal man pludselig til at forsvare sig mod et indgreb, som væsentligt indskrænker råderetten over egen jord.

En fredningssag forløber typisk fire år inden en afgørelse, og i mellemtiden har man som borger brugt uforholdsmæssig megen tid og bekymring på sådan en sag - for ikke at sige penge til advokater.

Der er ingen andre interesseorganisationer i Danmark, måske i verden, der har så vidtgående muligheder, som Danmarks Naturfredningsforening. Det forpligter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce