Annonce
Debat

Fredningssag. Naturen er ikke truet i Hesbjergkilen

Annonce

Danmarks Naturfredningsforening (DN) roser lodsejerne i Hesbjergkilen for deres beskyttelse af naturen i området og vil samtidigt gerne have fredet området. Vi er mange (helt præcist 244 til dato, og der kommer løbende flere til), der mener, at det er en dårlig idé.

Det er der fem gode grunde til: 1. Naturen er ikke truet, og lodsejerne passer godt på den.2. Der er i forvejen megen lovgivning, der beskytter naturen i området.3. Der er i forvejen god adgang til rekreative arealer. 4. Naturen vil lide under øget adgang.5. En fredning er voldsomt indgribende i forhold til lodsejerne.

På vores hjemmeside www.hesbjergkilen.dk kan du læse en uddybende begrundelse for vores argumenter under aktuelt og faktuelt. Formålet med vores forening er netop at beskytte naturen og fremme biodiversiteten i Hesbjergkilen. Det er helt uforståeligt og bagvendt, at fordi man er god til at passe på naturen i sit område, ønskes naturen fredet. Man kunne få den tanke, at der ligger andre årsager bag ønsket om en fredning.

Grundlæggende udfordrer det mit demokratiske sind, at en interesseorganisation har retten til at rejse en fredningssag. En fredningssag er en forvaltningsmæssig afgørelse, som afgøres af et fredningsnævn, men at en fredningssag kan rejses uden krav om saglighed, upartiskhed, åbenhed og overvejelser om nødvendighed, kort sagt forvaltningsloven, er tankevækkende.

Samtidig er en fredningssag ikke en simpel ubetydelig sag, men jævnfør Miljøministeriet "et af de mest indgribende instrumenter i dansk lovgivning". Som borger skal man pludselig til at forsvare sig mod et indgreb, som væsentligt indskrænker råderetten over egen jord.

En fredningssag forløber typisk fire år inden en afgørelse, og i mellemtiden har man som borger brugt uforholdsmæssig megen tid og bekymring på sådan en sag - for ikke at sige penge til advokater.

Der er ingen andre interesseorganisationer i Danmark, måske i verden, der har så vidtgående muligheder, som Danmarks Naturfredningsforening. Det forpligter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce