Annonce
Middelfart

Fredet og hærget stationsbygning i top fem: - Jeg har haft hundredvis af fremvisninger på den

Den fredede stationsbygning i Nørre Aaby er kommet på en top fem-liste, men den er svær at sælge. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Den historiske togstation i Nørre Aaby er blandt de mest særprægede bygninger i landet, der i øjeblikket er til salg, hvis man spørger boligsitet Boliga.dk. Trods massevis af henvendelser er den svær at sælge.

Nørre Aaby: Et fyrskib i København. Et pakhus i Helsingør. En mølle i Stouby. Et vandtårn i Hasseris. Og så den gamle stationsbygning i Nørre Aaby.

Boligsitet Boliga.dk har samlet fem af landets mest specielle boliger, der i øjeblikket er til salg - herunder den markante bygning i Nørre Aaby, der har været et prisskilt på siden sommeren 2014.

Boliga fremhæver blandt andet, at detaljer som billetlugen er bevaret, som gør, at den fredede bygning er havnet på listen.

Men stationsbygningen med tilhørende pakhus er fortsat svær at sælge, lyder det fra ejendomsmægleren Peter Warming fra Warming Liebhaverboliger.

Udbudsprisen lød for tre år siden på 2,5 millioner kroner, men blev sidste år skruet ned til knap 1,2 millioner kroner.

- Jeg har haft i hundredvis af fremvisninger på den. Jeg har aldrig prøvet noget lignende, men jeg har også haft den i lang tid, fortæller mægleren, der sælger ejendommen for ægteparret Helle og Svend Andersen.

Annonce

Finansiering en hindring

Han har fundet flere mulige købere, der bare ikke kunne løfte primært det økonomiske.

- Jeg har ikke problemer med at finde købere. Det har jeg fundet flere gange. Men jeg har problemer med at få den finansieret. Det er fordi, det er en speciel ejendom, hvor kreditforeningerne går ud og siger, at man kun kan få finansieret måske 60 procent, og så skal man selv lægge de sidste 40 procent og selvfølgelig også have til istandsættelsen af ejendommen, siger Peter Warming.

- Hvis du går 10-15 år tilbage, kunne du have belånt hele ejendommen, og du kunne have fået en garantistillelse og lånt til istandsættelsen. Det kan man altså ikke mere. Man skal være pengestærk for at kunne gabe over sådan en opgave, konstaterer han.

Annonce

Fortsat hærværk

Stationsbygningen var sidste efterår udsat for omfattende hærværk, hvor ejendomsmægleren i en periode måtte lukke ned for fremvisningerne.

Døre og vinduer blev barrikaderet, og det satte umiddelbart en stopper for ødelæggelserne.

Flere seriøse potentielle købere meldte sig på banen, men trods et prisfald på 400.000 kroner og en mulig økonomisk håndsrækning fra kommunen til istandsættelsen lykkedes det ikke at afhænde ejendommen på Jernbanevej 4.

Og da Fredericia-mægleren den anden dag kørte forbi, oplevede han nok en gang hærværk:

- Jeg troede, der var ro på, men jeg har lige været derovre, og så var der sparket hul i døren. Selv om vi havde sat nye låse i, så er de gået ind alligevel, fortæller Peter Warming.

Han fortæller, at det er folk fra hele landet, der er interesseret.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce