Annonce
Indland

Frederiksens far: Mette har altid haft ambitionen og viljen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Flemming Frederiksen, der er Mette Frederiksens far, fortæller, at hun har været politisk siden barnsben.

På en solbeskinnet slotsplads foran Amalienborg så Flemming Frederiksen torsdag sin datter Mette træde frem som statsminister for første gang. Det var en stolt far, der så sin datter præsentere sin S-regering.

Han fortæller, at han ikke havde turde tro på, at Mette Frederiksen blev statsminister.

- Jeg har aldrig været i tvivl om, at hun havde ambitioner, vilje og er drevet af indignation.

- Men det at være statsminister, det er ikke noget, man kan beslutte sig for, man vil være. Man skal have evnerne, men du skal også have andre folks tillid. Og så skal det hele gå op i en højere enhed, siger Flemming Frederiksen.

Flemming Frederiksen har spillet en afgørende rolle i Mette Frederiksens politiske engagement. Han er selv socialdemokrat og meget aktiv i det faglige arbejde.

Han fortæller, at Mette Frederiksen allerede tidligt arvede familiens politiske engagement og sind.

- Mette var politisk allerede, da hun var seks-syv år. Der begyndte hun at have holdninger, hvor jeg ikke bare kunne sige, at jeg ikke havde tid. Hun stillede op, og jeg blev presset til at svare.

- Sådan har det altid været for os. Man skal kunne stå inde for sine synspunkter og man skal stå ved dem, siger Flemming Frederiksen.

Med det kommer også, at han ikke nødvendigvis er politisk enig med sin datter:

- Min far, Mette og jeg, vi er tre aktive socialdemokrater. Men der er da masser af ting, vi ikke er enige om. Det er jo ikke ensrettet at være socialdemokrat.

- Det er altid kommet til udtryk. Selv juleaften blev der diskuteret over risalamanden.

Helt fraregnet datterens position i den nye regering er Flemming Frederiksen torsdag også bare en glad socialdemokrat, efter Danmark har fået den første socialdemokratiske regering siden Anker Jørgensens i 1979.

- Jeg synes, det er fantastisk. Jeg mener, at Danmark har manglet det i mange år. Men det har ikke maget sig sådan.

- Det, vi kommer til at se, er en regering, de er stålsat på, hvad den vil. Og ministrene er knaldhamrende dygtige alle sammen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce