Annonce
Sport

Frederiksen bænker anfører og tre andre til skæbnekamp

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Der er fire ændringer og et formationsskift i den danske startopstilling ved U21-EM mod Østrig.

U21-landsholdet leverede langtfra en pragtkamp mod Tyskland mandag, og med kort mellem kampene ved U21-EM var der også en fysiologisk grund til at ændre på startopstillingen til torsdagens møde med Østrig.

Og det har U21-landstræner Niels Frederiksen i den grad gjort. Fire spillere er skiftet ud, og formationen er ændret fra 4-3-3 til 3-4-3.

Anfører Mathias Jensen er røget ud på bænken. Det samme er Magnus Kofod Andersen, småskadede Mads V. Pedersen og angriber Marcus Ingvartsen.

Ind er kommet Asger Sørensen, Jens Stage, Joakim Mæhle og Jonas Wind.

Det giver følgende danske opstilling (3-4-3):

Daniel Iversen - Asger Sørensen, Victor Nelsson, Jacob Rasmussen - Rasmus Nissen Kristensen (C), Jens Stage, Philip Billing, Joakim Mæhle - Robert Skov, Jonas Wind, Jacob Bruun Larsen.

Om ændringerne får sparket nyt liv i det danske hold, gives der svar på fra klokken 18.30 på Stadio Friuli i Udine.

Det er en meget simpel opgave, Danmark er på efter åbningsnederlaget på 1-3 til Tyskland.

Der skal en sejr til, hvis ikke de danske muligheder for at nå en semifinale skal ende i ren teori.

Østrig vandt holdets første kamp med 2-0 over Serbien og kan langt bedre leve med pointdeling mod Danmark, end danskerne kan.

Tyskland og Serbien mødes torsdag klokken 21 i gruppens andet opgør.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce