Annonce
Livsstil For abonnenter

Frederikke sælger Roccamore-stilletter for millioner

Et eller andet har skodesigner Frederikke Antonie Schmidt gjort rigtigt, for salgskurven for hendes stiletter til hverdagsbrug går én vej, og det er op. I 2016 solgte hun 700 par sko, i 2017 solgte hun 1400 par Roccamore-sko, og i 2018 blev det til 5000 solgte højhælede par sko med et overskud på 1,2 millioner kroner. Foto: Robert Wengler
Frederikke Antonie Schmidt har en mission: Hun vil lave højhælede sko til den moderne kvinde med en travl hverdag. Det er nemlig i hverdagen, at vi ifølge den 36-årige skodesigner mangler sko. Ikke til festen. Men at lave højhælede sko, der er gode at gå i til hverdag, er et kunststykke. Eksklusiv har mødt den succesrige københavner, der har opfundet en sål, der gør det muligt - og som insisterer på netsalg frem for fysiske butikker.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce