Annonce
Sport

Fredericia smadrer Nykøbing og presser naboen i toppen

Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vejle og Fredericia ligger side om side i toppen af den næstbedste række efter Fredericias sejr på Falster.

I 2014 stod cheftræner Jonas Dal bag en sensation i dansk fodbold, da han førte upåagtede Hobro op i Superligaen for første gang.

Og måske er han ved at gentage kunststykket med en anden klub, der aldrig har været en del af dansk fodbolds topstrid.

FC Fredericia mener det tilsyneladende alvorligt i den næstbedste række, hvor østjyderne søndag vandt for tredje gang på stribe.

På udebane i Nykøbing Falster vandt Fredericia stensikkert med 5-0 over Nykøbing FC i en kamp, hvor gæsterne allerede tidligt var på klar sejrskurs.

Midtbanespilleren Mathias Gertsen scorede to gange i de første 19 minutter og skød endnu flere huller i hjemmeholdets vakkelvorne selvtillid.

Nykøbing FC kom ind til kampen uden sejr i de seneste seks kampe, og holdet var ikke i nærheden af at bryde den nedslående stime.

Den sidste tvivl blev ryddet af vejen fire minutter inde i anden halvleg, hvor Steven Enna bragte Fredericia tre mål foran.

Dermed var afklapsningen af Nykøbing dog langtfra overstået. Senere i anden halvleg sørgede først Anders Holvad og siden Steven Enna for yderligere to scoringer til de flyvende østjyder.

Sejren var dog alligevel to mål for lille til, at Fredericia kunne skubbe Vejle væk fra førstepladsen.

De to naboklubber ligger side om side i toppen af tabellen med 27 point hver, men Vejles målscore er to mål bedre end Fredericias.

Vejlenserne vandt lørdag med 3-0 over Kolding.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce