Annonce
Trekantområdet

Fredericia er kommet på ferielandkortet: Rekordmange turister overnattede i Fredericia i juni og juli

Antallet af overnatninger denne sommer er 26 procent højere end sidste sommer, viser nye tal. Højst sandsynligt på grund af et samarbejde på tværs af turisme- og kulturinstitutioner, handelsliv og kommunen. Fotocollage: Søren Gylling
Lokalt samarbejde om at tiltrække turister lader til at have båret frugt. Nyeste overnatningstal for juni og juli viser nemlig en stigning i antallet af overnatninger i Fredericia sommeren 2021.

Fredericia: I juni og juli overnattede langt flere danske turister i Fredericia end sidste sommer.

Det viser de nyeste overnatningstal, som Visit Denmark har offentliggjort.

Antallet af danske turister, der har overnattet i Fredericia i juni og juli er gået hele 26 procent frem i forhold til samme periode sidste år.

Annonce

Når man kigger på landsgennemsnittet, ligger væksten på syv procent. I sammenlignelige nabodestinationer er væksten kun cirka det halve af, hvad man har opnået i Fredericia denne sommer. Det skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunens borgmester og viceborgmester glæder sig over de tal, som de ser som et resultat af kampagnen 'Sommer i Fredericia', der er et samarbejde mellem Experience Fredericia, Visit Fredericia, Fredericia Shopping, lokale aktører og Fredericia Kommune.

- Der er jo ikke noget bedre end, når indsatsen står mål med resultatet, og det må vi sige, at årets satsning på aktiviteter og markedsføring har gjort, siger borgmester Steen Wrist (S) i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Jeg håbede inderligt, at vi ville give en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til hoteller, butikker og attraktioner ovenpå corona og, at fredericianerne fik muligheden for at holde en fed sommer i deres egen by. Det har vi fået. Og de erfaringer med værdien af det tværgående samarbejde skal vi selvfølgelig tage med videre.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF) siger:

- Fredericia er en hel unik destination, uanset om man, som jeg, bor her og har nydt sommeren og arrangementerne i egen by, eller hvis man kommer som gæst. Dét skal vi blive endnu bedre til at fortælle.

- Og så er det jo bare skønt, at vi også er lykkes med at få folk i kørselsafstand og fredericianerne selv til at bruge aktiviteterne og byen. Vi kan meget mere end, vi tror, og derfor skal vi fortsætte med at investere i turismen bl.a. med den kommende turismestrategi.

Rygende travlt tog

'Sommer i Fredericia' har på tværs af turisme- og kulturinstitutioner, handelsliv og kommune sat fokus på aktiviteter i Fredericia og beskrive, hvad der adskiller Fredericia fra de øvrige byer i området.

Og så har kampagnen fokuseret på at skabe større synlighed i form af effektiv markedsføring via lokale og sociale medier.

Det er ikke kun politikerne, der glæder sig over tallene. Det glæder også turismeaktørerne i Fredericia, at man stort set har formået at lukke hullet fra de udenlandske turister, som man igen i år måtte kigge langt efter.

Også kommunens kulturinstitutioner og aktører melder om stigende besøgstal og butikkerne har haft en flot sommer med god omsætning og liv i gaderne.

Byens lille blå tog giver et godt billede på, hvor mange og hvilke gæster der har brugt byen. Jørgen Spetzler, der er tilknyttet toget som togfører, har i år som noget nyt noteret, hvor mange der steget på toget, samt hvor i landet de er kommet fra.

I juni og juli kørte det lille blå tog i alt 4188 turister rundt i Fredericia midtby. Denne sommer har rekord mange danske turister overnattet i Fredericia, viser nye tal. Arkivfoto: Peter Friis Autzen

- Vi har haft rygende travlt i det lille tog. I de 35 dage, som toget kørte, havde vi i alt 4.188 passagerer, hvilket i gennemsnit er 120 personer per dag. Vores opgørelse i år har vist, at en rigtig stor andel kommer i en radius af cirka 2 timer herfra og min fornemmelse i forhold til dette er, at denne andel af turister, der ikke kommer fra nærområdet klart har været større i år end tidligere, siger Jørgen Spetzler i pressemeddelelsen.

Også områdets helt store attraktion Bridgewalking melder om mange besøgende, der har taget den smukke tur over Lillebælt. I højsæsonen har Bridgewalking stort set haft udsolgt alle dage.

Efterårsferien og Juleby Fredericia er de næste store opgaver, som Fredericia Shopping, Visit Fredericia, Experience Fredericia lokale aktører og kommune skal arbejde med, og forventningen er fortsat at kunne tiltrække både lokale og turister til byen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Skudt helt ved siden af: Nyt OUH skal have 1400 flere p-pladser end forventet

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Odense Bulldogs

Odense Bulldogs' sejrsstime brudt - nederlag til Rødovre efter straffeslag

Assens For abonnenter

Dramatisk opgør i SF: Fremtrædende medlemmer trækker sig fra vigtige poster - nyvalgt stemmesluger bliver udvalgsformand

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Kultur For abonnenter

Brutalt, udsigtsløst og med et glimt af håb: Serieteater bevarede intensiteten

GOG For abonnenter

Ung GOG-streg vil se en fyldt arena i gult i svær Europa-kamp

Assens

200 elever holdt hjemme, men skolen må ikke lukke ned: - Jeg kunne godt finde på at sende alle hjem i en uge

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Kerteminde

Skuffede bilejere på stribe: Tyve slog til igen og igen med blandet resultat

Nordfyn For abonnenter

Sæleksperter efter nuttet syn i Bogense: - Man skal ikke lade sig narre - sæler er rovdyr og kan finde på at bide

Fyn

OUH kan ikke løse sygeplejerske-problem - de truer med at sige kollektivt op tirsdag

Annonce