Annonce
Assens

Fredensborg først til at kvitte smøgerne: Flere er blevet røgfri

Assens Kommune vil skodde cigaretterne for sidste gang med indførelsen af røgfri arbejdstid. Arkivfoto: Michael Bager
Det skal være slut med at ryge på arbejdet. Assens Kommune vil følge mere end 30 andre kommuner og indføre røgfri arbejdstid. Fredensborg Kommune var de første, og vi har spurgt kommunaldirektøren om, hvordan det er gået.

Assens Kommune vil indføre røgfri arbejdstid på de kommunale arbejdspladser fra udgangen af 2020. Målet er at have en røgfri kommune senest i 2030.

Fredensborg Kommune var den første kommune i Danmark til at indføre røgfri arbejdstid. Det skete den 1. juli 2012. Siden har 30 andre kommuner fulgt trop, og 1. oktober 2019 bliver Brøndby Kommune nummer 32 til at indføre røgfri arbejdstid. Yderligere 13 kommuner har sat en dato for, hvornår de indfører røgfri arbejdstid.

Og nu er det så Assens Kommunes tur. Det arbejder politikerne i hvert fald for. Spørgsmålet er så, hvordan det er gået andre steder, og hvad man i Assens Kommune skal være særligt opmærksom på. Det har vi spurgt Fredensborg Kommune om.

Annonce

Sådan vil Assens Kommune komme rygning til livs

Assens Kommunes ambition er, at hele kommunen er røgfri senest i 2030.

Det betyder, at ingen børn og unge skal ryge, og at højest fem procent af kommunens voksne befolkning er daglige rygere.

Alle skoler og ungdomsuddannelser i kommunen skal være røgfri i 2020. Det gælder både ansatte og elever.

Rygestopkurser skal tilbydes til ansatte og elever, der ryger, og tobak skal være på dagsorden til alle forældremøder.

Alle kommunale arbejdspladser skal være røgfri med udgangen af 2020, og samtidig være rollemodel for andre arbejdspladser.

Der skal indgås partnerskabsaftaler med relevante aktører i Assens Kommune om en røgfri fremtid. F.eks. virksomheder, foreninger, detailhandel m.fl.

Der har været få udfordringer

Fredensborg Kommune startede med at indføre det i administrationen på rådhuset og senere på resten af kommunens matrikler. Det fortæller Kim Herlev Jørgensen, kommunaldirektør i Fredensborg Kommune.

- For at imødekomme den modstand, der jo altid er i sådan en situation, gjorde vi det, at vi tilbød hjælp til dem, der havde lyst til at stoppe med at ryge, siger han og understreger, at der har været meget få problemer undervejs.

- Der har været nogle få, der har røget udenfor for eksempel rådhuset, men det har vi løst med samtaler. Vi har haft den udfordring, at vi skulle blive enige om, hvad røgfri arbejdstid konkret betød. Men vi har ikke løbet efter folk og kontrolleret dem, siger Kim Herlev Jørgensen, der ikke har indtryk af, at mange har røget i smug.

- Så havde vi hørt om det, for selvjustitsen har været høj. Der har været et generelt ønske om at have en røgfri arbejdsplads, siger han.

Der har, så vidt han husker, kun været en-to tilfælde, hvor det er endt i en advarsel til en medarbejder.

Det har haft en effekt

Ifølge Kim Herlev Jørgensen er der flere, der har kvittet smøgerne som følge af røgfri arbejdstid.

- Men som jeg husker tilbage, var der også flere af klassiske synspunkter imod, hvorfor vi nu skulle blande os i det, siger han.

I dag får man det at vide i forbindelse med ansættelse i kommunen, men Kim Herlev Jørgensen mener ikke, at det har skræmt nogle væk.

- Hvis der er nogle, der har valgt jobbet fra, har det været meget tidligt i ansøgningsprocessen, siger han.

I Fredensborg Kommune har indførelsen af røgfri arbejdstid fået flere medarbejdere til at kvitte smøgerne. Det fortæller kommunens kommunaldirektør Kim Herlev Jørgensen. Pressefoto: Peter Dahlerup

Det var en fælles beslutning

Ledelsen og hovedudvalget i Fredensborg Kommune var enige om at indføre røgfri arbejdstid.

- Det var ene og alene for at fremme sundheden på arbejdspladsen. Det var ikke en diskussion om at spare arbejdstid, siger Kim Herlev Jørgensen.

Han fortæller, at det handler om selve arbejdspladsen, når man som kommune overvejer at indføre røgfri arbejdstid.

- Hos os var det en diskussion mellem ledelse og medarbejdere, i andre kommuner har det været en politisk diskussion. Mit råd er, at man som offentlig arbejdsplads tager det medansvar, der knytter sig til et sundt arbejdsliv, siger Kim Herlev Jørgensen.

Vi har onsdag forsøgt at få fællestillidsrepræsentanten i tale, men vedkommende var ikke til at træffe.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce