Annonce
Bulldogs

Fredagshockey for fjerde uge i træk: Odense Bulldogs med ny tro før oktoberfest

Riley Bourbonnais scorede til 1-0 for Odense Bulldogs i tirsdagens udesejr over Esbjerg Energy, og den amerikanske angriber bidrog også med to assister til udligningen til 2-2 og sejrsmålet til 4-3 i overtiden. Foto: Kim Rune
Ligaens nummer to, Frederikshavn, kommer til Odense fredag aften, men efter overtidssejren ude over Esbjerg i tirsdags har Odense Bulldogs fået ny tro på tingene før fredagens ishockeykamp, der står i oktoberfestens tegn.

Ishockey: For fjerde fredag i træk inviterer Odense Bulldogs til ishockey i Vinmedkant Arena. Selv om modstanderen denne fredag, hvor der er dækket op til oktoberfest med tyrolerstemning, er et af topholdene, Frederikshavn White Hawks, har Odense Bulldogs fået fornyet tro på tilværelsen.

I tirsdags lykkedes det for første gang i denne sæson for Pelle Svenssons tropper at vinde på udebane, da ligaens nummer tre, Esbjerg Energy, blev besejret 4-3 efter overtid. Det var endda lige ved at blive til alle tre point, som en sejr i ordinær tid ville have udløst. Bulldogs førte 3-2, men 23 sekunder før tid udlignede Esbjergs Matthew Pistilli i powerplay, efter at Brock Beukeboom var blevet udvist med 48 sekunder igen af den ordinære kamp.

Men Bulldogs var ikke knækket, og efter 80 sekunders spil af overtiden scorede Cole Candella sejrsmålet efter assist fra Lukas Lundvald og Riley Bourbonnais. Den 21-årige canadiske back Cole Candella har fået mest spilletid af alle Bulldogs-spillerne i denne sæson. Candella spiller back i andenkæden sammen med en anden nyerhvervelse op til denne sæson, Daniel Baastrup, der har fået næstmest spilletid af alle Bulldogs-spillerne.

Bulldogs har hentet ni point i de første 11 kampe, men der er kun to point op til Herning, der har spillet en kamp mere.

Annonce

To store målmænd

Fredagens modstander, Frederikshavn White Hawks, har med et solidt sæsonudlæg etableret sig på andenpladsen med 24 point efter otte sejre i ordinær tid, mens holdet har tabt fire gange i ordinær tid. Som ligaens eneste hold har Frederikshavn endnu ikke spillet uafgjort efter de ordinære 60 minutter.

Frederikshavn er seks point foran Esbjerg på tredjepladsen, men til gengæld har vendelboerne fire point op til Aalborg på førstepladsen. I tirsdags tabte Frederikshavn for anden gang i sæsonen med 4-2 til Aalborg Pirates. I denne uge kom nederlaget til lokalrivalerne foran 5000 tilskuere i Aalborg trods et føringsmål af sidste sæsons Bulldogs-angriber, Søren Nielsen, der nu spiller i Frederikshavn.

En anden velkendt tidligere Odense-spiller er den tjekkiske målmand Tadeas Galansky, der spillede i Odense fra 2015 til 2017. Han er ligesom sin kollega i Odense-buret, amerikaneren Evan Cowley, en stor målmand. Galansky måler 195 cm, Cowley 193 cm.

I sæsonens første opgør mellem de to for fire uger siden i Frederikshavn holdt Galansky sit bur rent i sejren på 2-0, men den kamp vil mest blive husket for Kristian Jensens grimme overfald på den 18-årige Odense-spiller Lucas Bjerre Rasmussen, der stadigvæk er ude på ubestemt tid med hjernerystelse og et brud på en knogle i ansigtet. Kristian Jensen sidder også udenfor, da han fik 17 spilledages karantæne frem til 1. december, og siden er han blevet sigtet og tiltalt for overfaldet.

Fredag aften kommer spillet på isen forhåbentlig i centrum. Første puck kastes klokken 19.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Annonce