Annonce
Udland

Fredagsbønnen har ikke lagt en dæmper på demonstrationerne

Demonstrationerne mod Danmark fortsatte fredag rundt om i den muslimske verden, hvor fredagsbønnerne ikke synes at have haft en beroligende effekt.

Demonstrationerne mod europæiske mediers offentliggørelse af karikaturtegninger af profeten Muhammed fortsatte fredag rundt om i den muslimske verden. Trods et håb hos den danske regering om, at troende ved fredagsbønnerne ville blive manet til ro, genlød slagordene mod Danmark fra Jerusalem til Jakarta.

I Jerusalem demonstrerede tusinder af muslimer uden for al-Aqsa-moské. Protesterne her begyndte straks efter fredagsbønnen under hvilken en imam kaldte karikaturtegningerne for "et angreb" på islam. Demonstranter råbte slagord mod Danmark, Norge og Frankrig.

- Fordømmelser er ikke nok, man må svare igen med ild, råbte de.

I Indonesiens hovedstad, Jakarta, stormede omkring 300 muslimer stormede den danske ambassadebygning. Med råbene "Gud er stor" smadrede de hvidklædte demonstranter fra den yderliggående organisation Den Islamiske Forsvarsfront lamper med bambusstænger og smed rundt med møbler i vrede over tegningerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce