Annonce
Sydfyn

Fredagens sydfynske corona- og vaccinetal: Op mod 12 procent af sydfynboerne er nu færdigvaccineret

Smitten falder fortsat på næsten hele Sydfyn og op mod 12 procent af sydfynboerne er nu færdigvaccineret. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Sydfyn: Smitten falder fortsat på næsten hele Sydfyn, viser fredagens tal for Statens Serum Institut.

I Svendborg Kommune har der i de seneste syv dage været 37 coronatilfælde, hvilket er otte færre i forhold til torsdag. Incidenstallet - antallet af smittede pr. 100.000 borgere - er på 63,6.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er smitten også på retur. Her har der i de seneste syv dage været 20 coronatilfælde, hvilket er en færre i forhold til torsdag. Incidenstallet er på 38,9.

Annonce

På Langeland er man gået fra at have en til at have to smittede, mens Ærø fortsat har nul smittede.

Ifølge Statens Serum Institut går det også fremad med at få vaccineret sydfynboerne.

I Svendborg Kommune havde 6.387 personer fredag fået sidste stik, hvilket svarer til 10,9 procent af kommunens befolkning.

I Faaborg-Midtfyn Kommune er 8,7 procent af befolkningen nu færdigvaccineret, mens det for Langeland er 12 procent og på Ærø 12,7 procent.

På landsplan er 488.202 personer nu færdigvaccineret, hvilket svarer til 8,4 procent af befolkningen. 93,2 procent har fået Pfizer-Biontech, 6,7 procent har fået Moderna, mens 0,1 procent er blevet færdigvaccineret med den udskældte Astra Zeneca-vaccine.

Ser man på tallene for påbegyndt vaccine - altså det første stik - ser det dog anderledes ud. Her har 14,7 procent af befolkningen fået Astra Zeneca, mens 77,4 procent af befolkningen har fået Pfizer-Biontech og 7,9 procent har fået Moderna. /anbi

Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Testet negativ i kviktest, men positiv i pcr-test: Sosu'eren Louise endte med at smitte patient på sit arbejde

Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce