Annonce
Sydfyn

Fredagens Coronatal: Det går den rigtige vej med faldende tal i Svendborg

Antallet af coronasmittede i Svendborg går nedad. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Annonce

Svendborg: Både antal af smittede med corona inden for de seneste syv dage samt incidenstallet for Svendborg Kommune er faldet. Det viser Statens Serum Instituts coronasmitte overvågning, som opdateres hver dag klokken 14.

Fredag den 9. oktober lyder Svendborgs antal smittede den seneste uge på 12 overfor onsdagens 17, ligesom at incidenstallet, der dækker over samlede antal smittede pr. 100.000 indbyggere, er faldet fra 29 til 21.

Det går altså den rigtige vej med de faldende værdier, selvom Svendborg stadig ikke kan sige sig fri fra at være på den famøse overvågningsliste. En liste, som kommunerne kan ende på, hvis incidenstallet er over 20.

I nabokommunen Faaborg-Midtfyn går det den modsatte vej. Fredag lød antal smittede de sidste syv dage på 21 mod onsdagens 18, ligesom at incidenstallet er steget fra 35 til 41. Hvor Svendborg ligger lige på grænsen til at rykke sig fra helt væk fra statens bekymringsliste, lader Faaborg-Midtfyn til at være langt derfra.

På Ærø har intet ændret sig med en enkelt smittet og incidenstal på 17. På Langeland er både antal smittede den seneste uge og incidenstallet halveret og ligger derfor på et smittetilfælde de seneste syv dage og et incidenstal på otte.

Fyns Amts Avis følger udviklingen og opdaterer løbende med de nyeste tal.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce