Annonce
Odense

Fredag: Muskelmænd skubber bil 100 kilometer - samler ind for kræftramt nevø

Henning Duvander Iversen (tv.) fra Odense og Kenneth Spies Liljegren skubber fredag en lille bil 100 kilometer mellem Odense og Kerteminde. Det gør de for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Privatfoto

To venner vil fredag skubbe en bil frem og tilbage på cykelstien mellem Odense og Kerteminde i cirka 20 timer. Samtidig samler de ind til et godt formål - nevøen er kræftramt.

Annonce

Hvis du i fredagens morgendis, middagssol eller mørke ser et underligt syn på Kertemindevejen mellem Agedrup og Munkebo, så er det ikke et fata morgana. Synet rummer to velvoksne mænd i deres bedste alder, og de er koncentreret om at skubbe en mikro-stationcar fra 1960'erne.

Ikke fordi den lille bil er løbet tør, og du kunne tilbyde en reservedunk, men fordi de to mænd er godt i gang med at skubbe penge i retning af Kræftens Bekæmpelse. En lille Fiat 500 Belvedere med fører har de to sat sig for at trække og skubbe hundrede kilometer, og det kan godt komme til at vare det meste af et døgn.

Mændene er Henning Duvander og Kenneth Spies Liljegren, der af nogle vil være kendt for deres deltagelse i tv-programmet "Korpset", hvor de forsøgte at kvalificere sig som "jægersoldater".

Annonce

Muskelmasse

Men nu samler de ind til Kræftens Bekæmpelse, og det skyldes kræftsygdom i Kenneth Spies Liljegrens familie. Nevøen Noa har siden sit tredje år været gennem et forløb med sygdommen, og han er i dag elleve år og indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning.

Så i stedet for at stoppe op og tilbyde hjælp med bilen, en reservedunk eller andet, så gå ind på Kræftens Bekæmpelse, og send penge til indsamlingen der. De håber, at påfundet vil skabe nok opmærksomhed til, at folk donerer en sjat.

Og hvorfor så vælge at skubbe en bil? Fordi både Henning og Kenneth elsker at udfordre musklerne og deres udholdenhed til det yderste. De har deltaget i Korpset på TV2, og Henning Duvander Iversen bruger hvert år sin fødselsdag på at lave 5000 armbøjninger, hvor der ligeledes samles ind til Kræftens Bekæmpelse.

Bilen bliver fredag skubbet frem og tilbage mellem Seden og Kærbybygade 2, hvor et vejarbejde gør, at de ikke kan trille længere. Venner og familie vil på skift sidde i bilen og styre den på ret køl, mens mælkesyrede ben bagest står for fremdriften.

Og vær sikker på, at de kæmper til det sidste. De er i supertræning, har forberedt sig på fredagens stunt i otte måneder og har foretaget sig de mest vanvittige ting for at øge kondition og muskelmasse.

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sælger papkasser og folie for 453 millioner kroner og vil være endnu større : Vi skal købe et par virksomheder i år

OB

OB-træner klar til hundeslagsmålet

Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

Annonce