Annonce
Odense

Fredag: Muskelmænd skubber bil 100 kilometer - samler ind for kræftramt nevø

Henning Duvander Iversen (tv.) fra Odense og Kenneth Spies Liljegren skubber fredag en lille bil 100 kilometer mellem Odense og Kerteminde. Det gør de for at samle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Privatfoto

To venner vil fredag skubbe en bil frem og tilbage på cykelstien mellem Odense og Kerteminde i cirka 20 timer. Samtidig samler de ind til et godt formål - nevøen er kræftramt.

Hvis du i fredagens morgendis, middagssol eller mørke ser et underligt syn på Kertemindevejen mellem Agedrup og Munkebo, så er det ikke et fata morgana. Synet rummer to velvoksne mænd i deres bedste alder, og de er koncentreret om at skubbe en mikro-stationcar fra 1960'erne.

Ikke fordi den lille bil er løbet tør, og du kunne tilbyde en reservedunk, men fordi de to mænd er godt i gang med at skubbe penge i retning af Kræftens Bekæmpelse. En lille Fiat 500 Belvedere med fører har de to sat sig for at trække og skubbe hundrede kilometer, og det kan godt komme til at vare det meste af et døgn.

Mændene er Henning Duvander og Kenneth Spies Liljegren, der af nogle vil være kendt for deres deltagelse i tv-programmet "Korpset", hvor de forsøgte at kvalificere sig som "jægersoldater".

Annonce

Muskelmasse

Men nu samler de ind til Kræftens Bekæmpelse, og det skyldes kræftsygdom i Kenneth Spies Liljegrens familie. Nevøen Noa har siden sit tredje år været gennem et forløb med sygdommen, og han er i dag elleve år og indlagt på Hammel Neurocenter til genoptræning.

Så i stedet for at stoppe op og tilbyde hjælp med bilen, en reservedunk eller andet, så gå ind på Kræftens Bekæmpelse, og send penge til indsamlingen der. De håber, at påfundet vil skabe nok opmærksomhed til, at folk donerer en sjat.

Og hvorfor så vælge at skubbe en bil? Fordi både Henning og Kenneth elsker at udfordre musklerne og deres udholdenhed til det yderste. De har deltaget i Korpset på TV2, og Henning Duvander Iversen bruger hvert år sin fødselsdag på at lave 5000 armbøjninger, hvor der ligeledes samles ind til Kræftens Bekæmpelse.

Bilen bliver fredag skubbet frem og tilbage mellem Seden og Kærbybygade 2, hvor et vejarbejde gør, at de ikke kan trille længere. Venner og familie vil på skift sidde i bilen og styre den på ret køl, mens mælkesyrede ben bagest står for fremdriften.

Og vær sikker på, at de kæmper til det sidste. De er i supertræning, har forberedt sig på fredagens stunt i otte måneder og har foretaget sig de mest vanvittige ting for at øge kondition og muskelmasse.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce