Annonce
Fyn

Fredag aften: Tre mænd anholdt for sprit- og narkokørsel

Arkivfoto: Michael Bager
Tre mænd blev fredag aften anholdt for kørsel i beruset tilstand. Den ene mand kørte spirituskørsel, mens de to andre er mistænkt for narkokørsel.

Tre mænd satte sig sent fredag aften ind bag rattet, når de nok skulle have ladet være. I hvert fald stoppede Fyns Politi tre bilister, to af dem med mistanke om, at de kørte med euforiserende stoffer i blodet.

Klokken 23.04 blev en personbil i Ørstedsgade i Odense stoppet, fordi føreren mistænkes at køre med euforiserende stoffer i blodet. Den 28-årige fører blev stoppet under patruljering.

På Svendborgmotorvejen ved Årslev blev en 63-årig mand standset klokken 23.30, ligeledes under patruljekørsel. Føreren var påvirket af spiritus.

Klokken 23.51 var den gal igen. Denne gang på Christiansgade i Odense, hvor en 22-årig mand blev anholdt med mistanke om at køre med euforiserende stoffer i blodet.

Ingen af de tre mænd kørte hasarderet, men blev opsnappet af almindelig patruljering. Alle tre mænd blev anholdt, taget med på politistationen, hvor de fik taget en blodprøve og herefter blev løsladt.

Der går et sted mellem en og fire uger, før man har svar på blodprøven. Kører man med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme som, hvis man kører spirituskørsel med 1,21 promille. Det vil sige, at man får frakendt kørekortet i tre år, får en bøde, samt skal bestå ny teori- og køreprøve og gennemføre et 12-timers Alkohol, Narko og Trafik-kursus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce