Annonce
Nordfyn

Franz Rohde afviser partiskifte på Nordfyn: - Nej, jeg er ikke på den måde blevet kontaktet

Franz Rohde afviser, at han er i gang med at melde sig ind i et andet parti på Nordfyn. I sidste uge meldte han sig ud af Det Konservative Folkeparti efter omkring 20 års medlemskab. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Franz Rohde erkender, at han har talt med partier på Nordfyn, som har vist interesse for ham. Men han "står ikke lige for" at melde sig ind i et andet parti.

Otterup: I sidste uge offentliggjorde Franz Rohde på Facebook, at han har meldt sig ud af Det Konservative Folkeparti efter omkring 20 års medlemskab. Den tidligere viceborgmester og formand for Teknik- og Miljøudvalget i Nordfyns Kommune afviser, at han på nuværende tidspunkt er i gang med at melde sig ind i et andet politisk parti på Nordfyn.

Er du blevet kontaktet af andre politiske partier på Nordfyn?

- Nej, jeg er ikke på den måde blevet kontaktet, men det betyder ikke, at der ikke er nogen, jeg har snakket med. Jeg snakker med mange mennesker i Nordfyns Kommune, og jeg har også talt med personer fra andre partier, der har spurgt mig om, det var noget for mig, men jeg har ikke lavet nogen aftaler med nogen partier på Nordfyn. Jeg står ikke lige for at melde mig ind i et andet parti.

Så du stiller eksempelvis ikke op for Venstre til det kommende kommunalvalg i 2021?

- Det ved jeg ikke. På nuværende tidspunkt kan jeg ikke svare på det, og det er ikke på min dagsorden lige nu.

Du kan ikke svare klart på, om du stiller op for Venstre til det næste kommunalvalg?

- Jeg er ikke medlem af Venstre, så på nuværende tidspunkt vil det da være meget mærkeligt. Jeg skal ikke spå om fremtiden, og jeg ved egentlig ikke, om jeg på nuværende tidspunkt har lyst til at stille op til et kommunalvalg igen.

Annonce

Vil ikke være konkret

Kan du være konkret på, hvor Det Konservative Folkeparti har flyttet sig, så I ikke længere er et godt match?

- Nej, det vil jeg ikke begynde at gå ind i.

Og hvad med nogle af dine egne holdninger, som heller ikke længere passede på Det Konservative Folkepartis politik?

- Det vil ikke være en fair debat, så vil man kunne begynde at tage diskussioner ud fra enkeltsager, og sådan synes jeg ikke, at det skal være. Jeg ønsker al godt for Det Konservative Folkeparti i fremtiden. Hvis skyld er det, at vi er vokset fra hinanden – det kan diskuteres til hudløshed.

Har du meldt dig ud af Det Konservative Folkeparti, fordi Anders Thingholm slog dig ved sidste valg og igen er spidskandidat frem mod næste valg?

- Nej. Når man kun har én i kommunalbestyrelsen, så er det helt naturligt, at det er ham, der bliver valgt som spidskandidat. Alt andet ville være et skidt signal at sende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce