Annonce
Udland

Franskmand anholdt efter museumsdrab i sidste uge

For en uge siden blev flere mennesker dræbt på det jødiske museum i Bruxelles. Nu har politiet anholdt mand.

Annonce

Politiet har anholdt en mand efter skyderiet forrige lørdag på det jødiske museum i Bruxelles, hvor tre mennesker blev dræbt. Et fjerde offer blev alvorligt såret ved angrebet og døde dagen efter af sin kvæstelser

Manden, der ifølge AFP er fransk statsborger, havde en Kalasjnikov og en pistol på sig, da han blev anholdt, skriver nyhedsbureauet AFP.

Politikilder siger til AFP, at den mistænkte franskmand har forbindelse til radikale islamister i Syrien. Den 29-årige mistænkte mand blev anholdt på en rutebilstation fredag i den sydfranske havneby Marseille, da han ankom med bus fra Amsterdam via Bruxelles.

Manden er nu varetægtsfængslet, sigtet for blandt andet drab og drabsforsøg i forbindelse med terrorvirksomhed. Ifølge AFP stammer manden fra Roubaix i det nordlige Frankrig, og han har angiveligt kæmpet på de syriske oprøreres side i den syriske borgerkrig i løbet af 2013.

Lørdag i sidste uge gik en mand ind på museet i Bruxelles, og offentliggjorte videooptagelser viste ham tage en Kalasjnikov ud af sin taske og åbne ild mod sine ofre - et israelsk par, en fransk kvinde og en ung belgier - gennem en dør.

Siden har politiet arbejdet på højtryk for at finde gerningsmanden, der udførte angrebet målrettet og roligt, hvorefter han forlod gerningsstedet til fods.

Efter politiet offentliggjorde videoen for en uge siden, appellerede viceanklager Ine Van Wymersch offentligheden om hjælp til at finde manden bag angrebet.

Kort efter skudepisoden anholdt belgisk politi en mistænkt, men han blev løsladt efter endt afhøring, da han viste sig ikke at have haft noget med angrebet at gøre bortset fra, at han var på stedet som øjenvidne.

Ifølge AFP er den 29-årige mistænkte til afhøring hos den franske efterretningstjeneste DGSI.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Annonce