Annonce
Udland

Fransk anklager: Mistænkt indrømmer museums-drab

En overvågningsvideo fra det jødiske museum i Bruxelles viser en mand gå amok med et kalasjnikov-gevær. En 29-årig mistænkt har selv lavet en video, hvor han angiveligt indrømmer drabene på fire personer.

En 29-årig franskmand tilstår tilsyneladende, at han begik drab på fire personer i Bruxelles i sidste uge.

Annonce

En 29-årig franskmand, der mistænkes for at stå bag drabene på fire personer på det jødiske museum i den belgiske hovedstad Bruxelles for en uge siden, tilstår angiveligt at have begået drabene i en video, han har optaget af sig selv.

Det siger Francois Molins, der er anklager i den franske hovedstad Paris, på et pressemøde. I videoen fremviser den mistænkte tilsyneladende også de våben, han brugte ved angrebet.

Francois Molins siger samtidig, at den mistænkte har tilbragt over et år i Syrien, hvor det siges, han har kæmpet på oprørernes side i den syriske borgerkrig.

Den 29-årige mand blev anholdt søndag i den sydfranske havneby Marseille, da han ankom med bus fra Amsterdam via Bruxelles.

Manden er nu varetægtsfængslet, sigtet for blandt andet drab og drabsforsøg i forbindelse med terrorvirksomhed. Ifølge AFP stammer manden fra Roubaix i det nordlige Frankrig.

Lørdag i sidste uge gik en mand ind på museet i Bruxelles, og offentliggjorte videooptagelser viste ham tage en Kalasjnikov ud af sin taske og åbne ild mod sine ofre - et israelsk par, en fransk kvinde og en ung belgier - gennem en dør.

Tre blev dræbt på stedet, mens et fjerde offer blev alvorligt såret ved angrebet og døde dagen efter af sine kvæstelser.

Siden har politiet arbejdet på højtryk for at finde gerningsmanden, der udførte angrebet målrettet og roligt, hvorefter han forlod gerningsstedet til fods.

Ifølge AFP er den 29-årige mistænkte blevet afhørt af den franske efterretningstjeneste DGSI.

Belgisk politis anklager, Frederic Van Leeuw, søndag i Bruxelles.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Der var ratslør hos HC Odense

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Annonce