Annonce
Sport

Frankrigs evige sult imponerer Mikkel Hansen

Mikkel Hansen spiller i Paris Saint-Germain og har et stort kendskab til de franske spillere.

Trods en lang række titler med landsholdet stræber de franske spillere stadig efter mere.

Det franske håndboldlandshold har vundet de seneste to verdensmesterskaber og har i alt ikke mindre end seks VM-titler i samlingen.

Alligevel fortsætter den succesvante flok af franske boldkunstnere med at levere store resultater. Og selv om mange unge talenter trænger sig på, holder den erfarne garde stadig fast i landsholdskarrieren.

Netop den konstante stræben efter mere vækker respekt hos den danske stjernespiller Mikkel Hansen, der til daglig spiller i fransk håndbold og kender de franske spillere indgående.

- Det er deres sult, der imponerer mig mest.

- De bliver bare ved og ved og ved. Og de er ekstremt kyniske, lyder det fra den danske VM-topscorer.

Sammen med det danske landshold kommer han til at stå over for Frankrigs supermandskab i fredagens VM-semifinale i Hamburg.

Hvis Danmark skal forhindre endnu et fransk finaleindtog, er der brug for en defensiv storkamp, mener Hansen.

- Vi er dygtige, når vi udnytter hinandens kompetencer. Og her tænker jeg først og fremmest på vores forsvar, som skal op at køre og have styr på de franske spillere.

- Får vi det, har vi vist, at så trækker vi os sejrrigt ud af kampene. Via godt forsvarsspil får vi forhåbentlig et par lette kontramål. Derudover skal vi spille super disciplineret i angrebet, lyder det fra Hansen.

Han er før semifinalen noteret for 53 VM-mål og vil som altid være en af dem, danskerne vil sætte sin lid til når kampen skal afgøres.

- Selvfølgelig føler jeg et pres. Det tror jeg, vi alle gør. Det er meget naturligt. Det er et pres, der kommer gennem de præstationer, vi har lavet tidligere i turneringen, siger Hansen.

Danmarks kamp mod Frankrig spilles fredag klokken 17.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Politiet: Giv os flere tip om Mark

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce