x
Annonce
Sport

Frankfurt avancerer i EL efter udskudt returopgør

Leonhard Foeger/Reuters
Red Bull Salzburg blev søndag sendt ud af Europa League med et samlet nederlag på 3-6 til Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt blev fredag det sidste hold til at gå videre til ottendedelsfinalerne i Europa League.

Annonce

Det skete, da tyskerne i en udskudt kamp forsvarede deres føring fra det første opgør mod østrigske Red Bull Salzburg.

Frankfurt spillede ganske vist 2-2 fredag på udebane, men fordi den første kamp endte med en 4-1-sejr, går tyskerne videre med en samlet sejr på 6-3.

Dermed står det klart, at Eintracht Frankfurt skal møde schweiziske Basel i ottendedelsfinalen efter en lodtrækning tidligere fredag.

Frederik Rønnow var som sædvanligt at finde på Frankfurts udskiftningsbænk fredag. Herfra kunne han se Andreas Ulmer bringe Salzburg foran 1-0 med en flot afslutning fra kanten af feltet efter kun cirka ti minutter.

Efter en halv time fik Frankfurt så et vigtigt udebanemål, der efterlod Salzburg med noget af et bjerg at bestige. Portugisiske Andre Silva headede 1-1-målet i kassen.

Med cirka 20 minutter tilbage gjorde Jerome Onguene det til 2-1 til hjemmeholdet, men det endte altså med bare at være et trøstemål.

Med ti minutter tilbage blev det 2-2 ved Andre Silva, og så var kampen om billetten til ottendedelsfinalen så godt som lukket.

Rasmus Nissen sad ud med en skade for Salzburg.

De to klubber skulle egentlig have mødtes torsdag, men kampen blev altså udskudt på grund af et orkanvarsel i det østrigske.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Nyborg Voldspil udsætter med et år

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Annonce