Annonce
Assens

Blomsterhandler med slagtilbud på påskeliljer: - Meget sørgelig tid, vi lever i

Påskeliljerne hos Flora Frankfri - Frankfri Blomster er til salg for en slik, fordi de alligevel skal smides ud grundet faldende eksport. Privatfoto.
Claus Oldenbjerg fra Flora Frankfri - Frankfri Blomster annoncerer på Facebook med 18 påskeliljer for 25 kroner med et budskab om at støtte de danske gartnerier. Men tilbuddet kommer på en sørgelig tid.

Frankfri: Har man lyst, kan man for billige penge få sat hele sin have til i påskeliljer for en ganske okay-pris.

Hos Frankfri Blomster i Frankfri har Claus Oldenbjerg besluttet at give 18 påskeliljer væk for 25 kroner. Hos Flora Frankfri - Frankfri Blomster forhandler de blomster, men dyrker altså ikke selv blomsterne. De har alligevel valgt at indkøbe store mængder påskeliljer, selvom de ved, at det er praktisk talt umuligt at komme af med dem igen.

- Vi gør det for at støtte vores lokale gartnerier, og de gartnerier som jeg har handlet med i mine 18 år som selvstændig. De kan ikke komme af med de her blomster, så jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne købe fra dem, og sælge dem videre med meget lille profit, siger Claus Oldebjerg.

Derfor er han heller ikke en glad mand, der melder tilbuddet ud.

- Det er helt frygteligt for tiden i den her branche. Det er en meget, meget sørgelig tid, vi lever i. Jeg kunne nævne de første 15-20 gartnerier, der har valgt at kaste håndklædet i ringen. Der bliver jo ikke afsat en eneste blomst i eksport, og det er jo lige 80 procent af hele molevitten, siger han.

Annonce
- Vi gør det for at støtte vores lokale gartnerier, og de gartnerier som jeg har handlet med i mine 18 år som selvstændig. De kan ikke komme af med de her blomster, så jeg tænkte, at jeg ligeså godt kunne købe fra dem, og sælge dem videre med meget lille profit …

Claus Oldebjerg, Flora Frankfri - Frankfri Blomster.

Dæk haven til

Tilbuddet vakte hurtigt interesse på Facebook, og da avisen får fat i manden bag, anslår han, at han har solgt cirka 600 styk blomster. Men profitten er meget lille, så det er ikke et stunt, de bliver rige af i Frankfri.

- Jeg gør det selvfølgelig for at støtte gartnerierne, men det er også et forsøg på at lave et stort pr-stunt. For vi får ingenting ud af det her arbejde for tiden, så tænkte jeg, at man ligeså godt kunne bruge tiden på at lave lidt pr.

Coronakrisen har været hård ved dem, Claus Oldenbjerg handler med, og han priser sig lykkelig over, at han ikke selv dyrker blomster.

- Ja, for så havde jeg drejet nøglen om, tror jeg. Så det er selvfølgelig godt, men det er meget sørgeligt at se gartnerierne i den her tid.

Han vil gerne opfordre alle til at støtte de danske gartnerier i den her tid.

- Jeg har omlagt alt i den her tid og køber kun dansk. Det kan man se på stregkoden, hvor der er et fem-tal forrest. Jeg synes alle skal kigge efter det, når de handler blomster.

- Og så synes jeg i øvrigt, at man skal støtte op om gartnerierne og dække sin have til i blomster. Man kan jo gøre det for nærmest ingen penge, for blomsterne skal jo smides ud, hvis de ikke bliver solgt.

Håber på hjælpepakke

Regeringen har lovet, at de vil give en hjælpende hånd til erhvervslivet rundt omkring i Danmark, og det håber Claus Oldenbjerg, at gartnerierne bliver en del af.

- Det må vi bare håbe på, for ellers bliver det helt skidt for gartnerierne det her corona.

Han håber også, at corona-smitten snart vil være på retræte.

- Jo før jo bedre. Vi kan ikke gøre noget lige nu, og jo hurtigere vi kan komme i gang igen, jo bedre.

- Vi har været igennem kriser i tidens løb, men det her slår dem alle. Der var finanskrisen, men det her ser ud til at blive langt værre.

Har man lyst til at tage del i de billige påskeliljer, kan man kontakte Frankfri Blomster via deres Facebook- eller hjemmeside.

Claus Oldenbjerg håber, at folk vil købe ekstra mange blomster til haven i år. Privatfoto.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce