Annonce
Sport

Frank Jensen giver dødsstødet til Formel 1 i København

Kevin Magnussen var i juni i Danmark for blandt andet at tale om et potentielt Formel 1-grandprix i København.

Københavns overborgmester meddeler, at han indstiller, at projektet om at få Formel 1 til København stoppes.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), har fredag meddelt finansminister Kristian Jensen (V) og Formel 1-projektets initiativtager, Helge Sander, at hans samlede indstilling er, at projektet om at få Formel 1 til København skal opgives.

Det siger Frank Jensen til Politiken.

- Jeg indstiller nu, at det (Formel 1, red.) stopper. Det vil sige, at jeg over for mine kolleger i det lille flertal, jeg har, har tilkendegivet, at det er min indstilling. Det har de taget til efterretning.

- Der er brug for at trække en streg. Vi kan ikke blive ved med at planlægge en sag med så stort et projekt med så mange risici, siger han til Politiken.

Finansminister Kristian Jensen (V) tager beslutningen fra Københavns Kommune til efterretning.

- Formel 1 er en af verdens største sportsbegivenheder, og det ville være spændende, men også en stor udfordring at afvikle i hjertet af København.

- Jeg må konstatere, at det ikke har været muligt at få projektet realiseret, siger han i en skriftlig kommentar fra finansministeriet.

Frank Jensens udmelding ærgrer Helge Sander, der følte, at projektet var tæt på at lykkes.

- Det er selvfølgelig utroligt skuffende. Vi har det sidste års tid arbejdet hen imod et virkelig realistisk projekt, og der har især været meget medvind de sidste par måneder, så jeg troede faktisk på, at det kunne lade sig gøre.

- I det lys er det skuffende, at vi ikke kunne få bragt det i hus, siger han til Ritzau.

Den tidligere minister er dog ikke helt klar til at lægge drømmen om at se Formel 1 i den danske hovedstad i graven.

- Jeg har lige nu lidt svært ved at se de store perspektiver, men jeg vil gerne lige sunde mig hen over weekenden, og så må vi se, hvordan verden ser ud på mandag.

Lars Seier Christensen, der sammen med Helge Sander har arbejdet på at få Formel 1 til København, har tidligere sagt, at det vil være stort set umuligt at afholde et grandprix, hvis hverken staten eller Københavns Kommune bidrager økonomisk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce