Annonce
Tema

Frank Høj tunede Helvegs racer

Når man har tilbragt 560.000 kilometer på en hård cykelsadel som professionel cykelrytter, deltaget i forårsklassikere som Paris Roubaix og slidt sig op under etapeløb som Tour de France, så kender man om nogen vigtigheden af at have sin cykel justeret ind til den mindste millimeter.

Ugeavisens rytter på Team Rynkeby, Thomas Helveg, var derfor i kyndige hænder, da den tidligere topfodboldspiller forleden fik fintunet sin italienske racercykel af en anden topprofessionel: cykelrytteren Frank Høj.

Frank Høj justerede Thomas Helvegs sadel syv milimeter.

Glatbarberede fodboldben

Ugeavisen Odense har hyret den tidligere toprytter på Team Saxo-Bank til at optimere Thomas Helvegs kørestil, så han får mest power ud af de glatbarberede fodboldben - og det uden at han får skader under forberedelserne til sommerens strabadserende cykeltur fra Ringe til Paris.

Frank Høj indstillede sin cykelkarriere for tre år siden og er i dag sundhedscoach, konsulent og foredragsholder. Og det er kombinationen af teoretisk viden og erfaringer på egen krop, han øser af, da han triller ud på gennem Odense sammen med Thomas Helveg og en håndfuld Rynkebyryttere tilknyttet andre ugeaviser i Fynske Medier.

Annonce

Mere power i trådet

Allerede efter få kilometers studier af Helvegs kørestil er Frank Høj klar i sin analyse:

- Jeg vil gerne have dig rykket lidt længere bagud, siger han og får Helveg af cyklen og værktøjet frem.

Sadelhøjden passer perfekt til Helvegs benlængde.

Tilbage på cyklen mener Helveg allerede efter få kilometer på de snoede og bakkede småveje sydvest for Odense at spore forbedring i sin køreposition.

- Det føles rigtigt. Om ikke andet så fordi man fornemmer, at Frank Høj ved, hvad han taler om, siger Helveg, der er godt i gang med at konvertere fodboldbenene til cykelben.

Annonce

Formen og farten op

Mere end 2000 kilometer har han cyklet, siden han blev en del af holdet, der skal tilbagelægge 1200 kilometer fra Ringe til Paris på cykel til sommer.

Vægten er samtidig kommet ned. Seks-syv kilo har han smidt siden februar. Så formen er godt på vej op . Det samme er farten. Dagen efter justeringen kørte Helveg 70 kilometer solo med et gennemsnit på mere end 30 kilometer i timen. I lørdags kørte han 100 kilometer med holdkammeraterne på Team Rynkeby Odense og i mandags cyklede han 80 kilometer alene i det kuperede terræn omkring Faaborg med et gennemsnit med knap 33 kilometer i timen.

- Jeg føler nærmest, at benene er blevet længere. Nu har jeg ikke problemer med at køre 37-38 kilometer i timen i en lang periode, siger Thomas Helveg - bevidst om, at han med Frank Højs finjustering har mistet sin sidste undskyldning for ikke at være knivskarp og lynhurtig på sin solskinsgule, italienske fartmaskine.

- Men du kan få meget mere power i benene, hvis jeg rykker din sadel bagud, siger Frank Høj og skubber den slanke racersadel syv millimeter bagud.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Faaborg-Midtfyn

Det vrimler med katte i hele kommunen: -Lad være med at fodre den fremmede kat - den bliver hængende

Annonce