Annonce
Erhverv

Frank vil i gang med at digitalisere sin forretning: Forventer millionomsætning med nyt tiltag

Frank Engstrøm overvejer at koble en webshop til sin virksomhed, Nordfyns Svejser. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Frank Engstrøm fra Nordfyns Svejser har i flere år overvejet at lave en webshop, hvor kunderne har mulighed for at lægge en bestilling. Coronaen har gjort, at flere kunder gerne vil købe tingene online.

Fyn: De seneste to år har de fynske virksomheder haltet bagefter med at bruge digitale markedsføringsværktøjer. I stor grad har virksomhederne heller ikke gjort administrationen lettere i det daglige arbejde.

En undersøgelse lavet af Erhvervshus Fyn i samarbejde med Erhvervshus Sydjylland om de syddanske virksomheders digitaliseringsgrad viser, at 41 procent af de fynske firmaer har en lav grad af digitalisering i 2020.

Et lokalt smedefirma i Bogense har indtil nu været en af de virksomheder, som har haft en lav grad af digitalisering med en simpel hjemmeside, hvor der ikke har været mulighed for at shoppe løs.

Annonce

Senere i år kan Frank Engstrøm, som ejer Nordfyns Svejser, tage kvantespring, da han i øjeblikket overvejer at investere tid og penge i at få lavet en webshop en gang for alle.

- Vi er kommet frem til, at vi gerne vil prøve at se, om vi kan lave en salgsplatform. Det vil være færdige produkter, som folk skal købe. Det er produkter som cykelstativer, pullerter eller blomsterstativer.

Digitaliseringsbarometeret for 2020

41 procent af de fynske firmaer har slet ikke digitaliseret deres forretning eller kun gjort det i lav grad i 2020.

Tallene viser også, at 18 procent af de fynske firmaer er højt digitaliseret.

Barometeret for 2020 gør det klart, at de sidste 41 procent af de fynske firmaer har en mellem grad af digitalisering. Det kan være indenfor e-handelsløsninger med webshop eller digital markedsføring.

Sammenlignet med undersøgelsen fra 2018 er der ikke sket alverden, da kun fem procent af virksomhederne i Syddanmark, som var lavt digitaliseret, har lavet forbedringer.

Andelen af højt digitaliserede virksomheder er steget fra 16 til 18 procent siden 2018.

Han tilføjer, at bestyrelsen i en grundejerforening også skal have mulighed for at få pakket skraldespandene ind eller få anskaffet nye cykelstativer til gården.

- Der er mange private kunder, der også være interesseret i vores varer, og hvorfor så ikke sælge til dem. Primært vil det være kommuner, entreprenører eller gartnere, som arbejder ude i felten og har brug for alverdens ting.

Har styret dagene efter ordrer

Forretningsgangen i Nordfyns Svejser har hidtil været, at ordrene er blevet håndteret, når de er kommet ind.

Nordfyns Svejser

Virksomhed laver smedeopgaver som inddækninger til skraldespande og pullerter.

Er startet tilbage i 2000 af Frank Engstrøm, som fortsat ejer firmaet.

Var et af de første firmaer på Nordfyn til at tilbyde CE-mærkede produkter.

Har også en svejserobot i samlingen, der har syv aksler og kan indgå i en serieproduktion.

Frank Engstrøm fortæller, at antallet af web-butikker er vokset markant, men fokus for firmaet har været at nå de ordrer, som løbende er tikket ind.

- I coronatiden er der rigtig mange, der har været nødt til at handle på en webshop. For vores vedkommende har vi ikke haft en webshop før, fordi vi er en smedevirksomhed, hvor vi har haft travlt med at producere det, vi skulle.


Vi er gode til at producere og løse opgaver indenfor vores felt. Vi er ikke gode til at gå digitalt, og det er lidt en ny verden, som vi skal ind i.

Frank Engstrøm, ejer af Nordfyns Svejser


Han tilføjer, at der ofte kommer store bestillinger, som de fem til seks ansatte har rigeligt travlt med at nå at færdiggøre.

- Vi laver for eksempel inddækninger til skraldespande. Der har vi kunder, som bestiller 20 eller 25 stykker af dem, og så laver vi dem. Ugen efter har vi en ordre i København, hvor en hel kælder skal fyldes op med cykelstativer, som skal monteres. Vi har hele tiden handlet lidt efter ordrerne.

Annonce

Millionomsætning indenfor kort tid

Smedebranchen er fortsat et håndværksfag, og Frank Engstrøm medgiver, at han godt ved, hvor virksomhedens evner ligger henne.

- Vi er gode til at producere og løse opgaver indenfor vores felt. Vi er ikke gode til at gå digitalt, og det er lidt en ny verden, som vi skal ind i. Der er vi nødt til at købe noget know-how og få nogen til at holde os i hånden. Det er skridtet, som vi skal tage.

Ronnie Hansen (til højre) og Bjørn Madsen, svejsere hos Nordfyns Svejser, samler skraldespandsskjulere. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Hvis Frank Engstrøm en dag beslutter sig for at få en webshop, regner han med at bruge en del penge hver måned på relevant markedsføring.

Nordfyns Svejser har ikke skiftet adresse i virksomhedens historie, og det betyder, at den har været at finde på Middelfartvej gennem 21 år. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Han gætter på, at webshoppen indenfor relativ kort tid vil have en større ordretilgang.

- Vi vil starte ud med at have en omsætning på et par millioner kroner ret hurtigt.

Annonce

Flere forhindringer for digitalisering

Lars Bergholdt, forretningschef for sparring hos Erhvervshus Fyn, rådgiver sammen med sine kolleger cirka 350 virksomheder hvert år med at få en mere digital hverdag.

Han fortæller, at virksomhederne oftest har mellem fem og 30 ansatte, og det gør, at kernekompetencerne til mere digitalisering ikke er til stede.

- De har ikke de rigtige medarbejdere i huset, der brænder for digitalisering og ved noget om, hvad der skal til på nogle bestemte områder til at få implementeret nogle nye systemer, der gør hverdagen lettere.

Lars Bergholdt fra Erhvervshus Fyn bekræfter, at det oftest er manglende kompetencer, der gør, at virksomhederne ikke iværksætter flere digitale tiltag. Pr-foto

Han tilføjer, at en større digital satsning også kræver en pose penge, og i flere tilfælde vil andre områder i første omgang få tilført økonomi.

- For de flestes vedkommende er digitalisering ikke noget, der bliver prioriteret højt. Har virksomheden en forretning, der vækster, så er det lidt mere lagerkapacitet, og software, der gør hverdagen lettere, er ikke højt på listen, da den daglige drift skal sikres.

Annonce

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

GOG For abonnenter

Uimodståelig Mathias Gidsel tilbage - og GOG viser sig som seriøs DM-kandidat

Mød statsministeren: Hun vil have dig til at stemme ja - men hvorfor?

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Annonce