Annonce
Kultur

Franck A er gået konkurs

Franck A i Odense blev onsdag eftermiddag begæret konkurs af indehaveren selv. Foto: Sugi Thiru

Det er mindre end et år siden, at navnet Franck A igen blev en del af odenseanernes bevidsthed. Onsdag eftermiddag blev Franck A begæret konkurs af indehaveren selv og overladt til kuratorerne fra Bonnesen Advokater.

Odense-restauranten med det legendariske navn Franck A er onsdag eftermiddag blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Odense.

Tirsdag morgen kunne forbipasserende i Jernbanegade se et skilt i døren til restauranten, der meddelte, at den var "midlertidigt lukket". Og onsdag eftermiddag kunne medindehaveren Claus Skovsted fortælle, at han selv havde begæret Franck A konkurs.

Det fortalte han minutter efter, at han var trådt ud af retten.

- Grundet uenigheder har vi valgt at lave en kontrolleret nedlukning og selv begæret virksomheden konkurs for at vise rettidig omhu over for vores ansatte og leverandører, siger Claus Skovsted, der ikke vil fortælle, hvem han har været uenig med eller hvad konflikten præcis har drejet sig om.

Ifølge Claus Skovsted forsøgte han til det sidste at redde virksomheden.

- Vi arbejdede på en løsning, indtil det ikke længere var muligt.

Annonce

Ingen løn og ubetalte regninger

Ifølge flere kilder, som vi har talt med tirsdag og onsdag, har folkene bag restauranten haft store problemer med at betale nogle af de leverandører og håndværkere, der leverede materialer og arbejdskraft, da restauranten blev renoveret i efteråret sidste år.

Andre kilder peger på, at virksomheden ikke har betalt husleje igennem flere måneder. Og endeligt har 3F Odense peget på, at man er blevet kontaktet af medarbejdere, der ikke har fået udbetalt løn for september.

De oplysninger vil Claus Skovsted dog hverken be- eller afkræfte.

- Der må jeg henvise til kurator, siger han.

Skifteretten i Odense udpegede Bonnesen Advokater som kurator. Det bliver nu op til dem at få overblik over konkursboet og eventuelt tale med investorer, som kunne være interesseret i at overtage Franck A og de kreditorer, der mangler deres penge.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce