Annonce
Kultur

Franck A er gået konkurs

Franck A i Odense blev onsdag eftermiddag begæret konkurs af indehaveren selv. Foto: Sugi Thiru

Det er mindre end et år siden, at navnet Franck A igen blev en del af odenseanernes bevidsthed. Onsdag eftermiddag blev Franck A begæret konkurs af indehaveren selv og overladt til kuratorerne fra Bonnesen Advokater.

Odense-restauranten med det legendariske navn Franck A er onsdag eftermiddag blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Odense.

Tirsdag morgen kunne forbipasserende i Jernbanegade se et skilt i døren til restauranten, der meddelte, at den var "midlertidigt lukket". Og onsdag eftermiddag kunne medindehaveren Claus Skovsted fortælle, at han selv havde begæret Franck A konkurs.

Det fortalte han minutter efter, at han var trådt ud af retten.

- Grundet uenigheder har vi valgt at lave en kontrolleret nedlukning og selv begæret virksomheden konkurs for at vise rettidig omhu over for vores ansatte og leverandører, siger Claus Skovsted, der ikke vil fortælle, hvem han har været uenig med eller hvad konflikten præcis har drejet sig om.

Ifølge Claus Skovsted forsøgte han til det sidste at redde virksomheden.

- Vi arbejdede på en løsning, indtil det ikke længere var muligt.

Annonce

Ingen løn og ubetalte regninger

Ifølge flere kilder, som vi har talt med tirsdag og onsdag, har folkene bag restauranten haft store problemer med at betale nogle af de leverandører og håndværkere, der leverede materialer og arbejdskraft, da restauranten blev renoveret i efteråret sidste år.

Andre kilder peger på, at virksomheden ikke har betalt husleje igennem flere måneder. Og endeligt har 3F Odense peget på, at man er blevet kontaktet af medarbejdere, der ikke har fået udbetalt løn for september.

De oplysninger vil Claus Skovsted dog hverken be- eller afkræfte.

- Der må jeg henvise til kurator, siger han.

Skifteretten i Odense udpegede Bonnesen Advokater som kurator. Det bliver nu op til dem at få overblik over konkursboet og eventuelt tale med investorer, som kunne være interesseret i at overtage Franck A og de kreditorer, der mangler deres penge.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce