Annonce
Kultur

Franck A er gået konkurs

Franck A i Odense blev onsdag eftermiddag begæret konkurs af indehaveren selv. Foto: Sugi Thiru

Det er mindre end et år siden, at navnet Franck A igen blev en del af odenseanernes bevidsthed. Onsdag eftermiddag blev Franck A begæret konkurs af indehaveren selv og overladt til kuratorerne fra Bonnesen Advokater.

Odense-restauranten med det legendariske navn Franck A er onsdag eftermiddag blevet begæret konkurs ved Skifteretten i Odense.

Tirsdag morgen kunne forbipasserende i Jernbanegade se et skilt i døren til restauranten, der meddelte, at den var "midlertidigt lukket". Og onsdag eftermiddag kunne medindehaveren Claus Skovsted fortælle, at han selv havde begæret Franck A konkurs.

Det fortalte han minutter efter, at han var trådt ud af retten.

- Grundet uenigheder har vi valgt at lave en kontrolleret nedlukning og selv begæret virksomheden konkurs for at vise rettidig omhu over for vores ansatte og leverandører, siger Claus Skovsted, der ikke vil fortælle, hvem han har været uenig med eller hvad konflikten præcis har drejet sig om.

Ifølge Claus Skovsted forsøgte han til det sidste at redde virksomheden.

- Vi arbejdede på en løsning, indtil det ikke længere var muligt.

Annonce

Ingen løn og ubetalte regninger

Ifølge flere kilder, som vi har talt med tirsdag og onsdag, har folkene bag restauranten haft store problemer med at betale nogle af de leverandører og håndværkere, der leverede materialer og arbejdskraft, da restauranten blev renoveret i efteråret sidste år.

Andre kilder peger på, at virksomheden ikke har betalt husleje igennem flere måneder. Og endeligt har 3F Odense peget på, at man er blevet kontaktet af medarbejdere, der ikke har fået udbetalt løn for september.

De oplysninger vil Claus Skovsted dog hverken be- eller afkræfte.

- Der må jeg henvise til kurator, siger han.

Skifteretten i Odense udpegede Bonnesen Advokater som kurator. Det bliver nu op til dem at få overblik over konkursboet og eventuelt tale med investorer, som kunne være interesseret i at overtage Franck A og de kreditorer, der mangler deres penge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce