Annonce
Erhverv

Fragtchefen flytter til The Promised Land

Stifter Launy S. Kristensen, t.v., og adm. direktør Kasper Andersen har store forventninger til det amerikanske marked. Nu flytter stifteren med sin familie til New Jersey, hvor Yoyo placerer sit amerikanske hovedkvarter. Arkivfoto
Den fynske fragtvirksomhed Yoyo Global Freight har store forventninger til det amerikanske marked, og nu flytter stifteren med sin familie til New Jersey på den amerikanske Østkyst for at opbygge fragtforretningen i USA.

"Show a little faith, there is magic in the night"

Sådan lyder en linje i den uofficielle stat-sang "Thunder Road" i New Jersey på den amerikanske østkyst, men selv om stifteren af den fynske fragtvirksomhed Yoyo Global Freight ikke nødvendigvis skal synge Bruce Springsteen for at vinde kundernes gunst, så er der stor tro på det amerikanske marked i virksomheden.

Ledelsen i virksomheden mener dog også, at der er brug for at have egne kræfter på plads i USA for at indlede kampen om kunderne på det enorme marked, lyder det fra direktør Kasper Andersen fra det 10 år gamle fragtfirma, der har hovedkontor i Tietgenbyen i Odense.

- Vi har vurderet, at det var nødvendigt, at vi selv er til stede i USA til at begynde med, for det er et meget svært marked, som kræver store investeringer i starten, siger han.

Derfor flytter stifter Launy S. Kristensen i slutningen af 2019 til The Garden State - eller bossens hjemstat - med sin familie, så han kan varetage driften og udviklingen af virksomhedens amerikanske kontor i New Brunswick i New Jersey.

- Vi har i dag en pæn markedsandel i Danmark, men cirka en markedsandel på nul i USA, men potentialet på det amerikanske marked er enorm, så derfor gør vi det, siger Kasper Andersen.

Det drejer sig om at være til stede for at skabe kontakten til kunderne, men det handler også om at få en lang række tilladelser i de amerikanske systemer på plads.

- Når de først er på plads i en etableringsfase, så bliver det mindre omkostningstungt, men det kræver, at vi er til stede selv i starten, siger Kasper Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce