x
Annonce
Odense

Fra wienerschnitzler og øl til gin og tonic: Ægtepar åbner gin-bar i det gamle Restaurant Målet

Århusianerne har i snart tre år kunnet gå på opdagelse i en verden af gin og tonic i gin-baren Two Socks, der nu også kommer til Odense. Det bliver dog med det nye navn Four Jiggers Club. Privatfoto
Ægteparret Susanne Simonsen og Simon Frimann har haft så stor succes med deres gin-bar i Århus, at de nu rykker til København og Odense. - Vi vil gerne give folk en oplevelse på højde med gourmet-mad, siger Susanne Simonsen.

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, at der blev serveret wienerschnitzler og kolde fadøl i en kulisse af klenodier fra sportens verden i Restaurant Målet i Jernbanegade i Odense. Snart er nye lejere klar til at rykke ind, og det bliver i nyrenoverede lokaler med et moderne koncept, der centrerer sig om en bestemt form for spiritus: Gin.

Ægteparret Simon Frimann og Susanne Simonsen åbnede for snart tre år siden en gin-bar i Århus, og det er gået så godt, at de nu er ved at forberede åbningen af nye gin-barer i København og Odense.

Ifølge Susanne Simonsen har det fra start været meningen at åbne i Danmarks tre største byer. Det var derfor oplagt at udnytte chancen, da muligheden for at overtage Restaurant Målets gamle lokaler opstod.

- Størrelsen af lokalerne passer rigtigt godt til det, vi gerne vil og beliggenheden er også rigtig god. Og så kender de fleste folk jo Målet, siger Susanne Simonsen, der peger på, at gin-baren vil have åbent til midnat til hverdag og til klokken 2 i weekenden:

- Det bliver jo ikke sådan en bar, hvor man giver den maksimalt gas, selvom man selvfølgelig sagtens kan blive beruset af at drikke god gin og tonic. For os handler det om at kunne give folk en oplevelse, der er på højde med at spise gourmet-mad.

Annonce

Gin og tonic

Gin er en destilleret alkoholisk drik, der er smagssat af enebær.

Gin blev oprindeligt opfundet af en hollandsk læge og brugt som lægemiddel mod smerter i nyrerne.

Tonic bliver lavet med et udtræk fra kinabark kaldet kinin. Kinin har en bitter smag og er tidligere blevet brugt som et middel mod malaria.

Der findes i dag utallige versioner af gin og tonic. Alene i Danmark produceres der mere end 50 forskellige mærker af gin.

Bredt spektrum af smage

Selvom gin-baren sætter to ingredienser i centrum, vil gæsterne ifølge Simon Frimann kunne opleve et stort spektrum af smage afhængig af, hvordan de mange forskellige typer gin og tonicvand kombineres.

- Du kan få det helt søde og lette med en smule enebær i bagkanten, og så kan du få det helt tørre med enebær og tonic, der river i halsen. Kunsten er at finde de rigtige kombinationer mellem ginen og tonicvandet. Det er det, vi bruger al vores tid på, og det vi er blevet rigtigt gode til, siger Simon Frimann, der begyndte at arbejde med salg af gin for seks år siden.

Fra Two Socks til Four Jiggers

Ægteparrets gin-bar i Århus og web-butik, hvor man kan købe alverdens former for gin og tonic, hedder i dag Two Socks. Det navn bliver dog ændret i forbindelse med åbningen i Odense og København. Fra det tidspunkt vil navnet således ændre sig til Four Jiggers Club.

Det vil også være under det navn, at parret vil producere deres helt egen gin, som man også vil kunne smage eller købe hele flasker af i baren.

Når parret er klar til at åbne flere nye barer i både København og Odense, skyldes det, at der er kommet godt gang i forretningen i Århus og i web-butikken. Ifølge Susanne Simonsen er én af de helt afgørende faktorer at finde de rigtige medarbejdere, som kan guide gæsterne i baren i forhold til, hvilke typer af gin man skal vælge.

- Det er ikke fordi, at træerne vokser ind i himlen, men vi tror på, at vi gør det rigtige og blandt andet værner om vores personale, som bliver klædt på til opgaven, siger Susanne Simonsen.

Four Jiggers Club søger i øjeblikket medarbejdere til gin-baren i Odense, der efter planen åbner i slutningen af marts eller starten af april.

Lulu Lyngholm Bigler (t.v.) satte for et år siden de mange sportsklenodier i Restaurant Målet til salg på en auktion. Nu har hun så også fundet en ny lejer til lokalerne, der i øjeblikket er ved at blive renoveret. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce