Annonce
Fodbold

Fra Vollsmose-dreng til svensk landsholdsspiller

Mallek Shraim var på familiebesøg i weekenden i Odense, men bor i Sverige. Foto: Leif Rasmussen
15-årige Mallek Shraim er med på det svenske U16-landshold

FODBOLD: En Vollsmose-dreng med opvækst i Bøgeparken er ved at slå igennem i svensk fodbold og er kommet på det svenske U16-landshold, hvor han er noteret for to landskampe.

15-årige Mallek Shraim gik på Abildgårdskolen og var med i B1909's fodboldskole, indtil han rejste med sine forældre til Sverige for seks år siden. Som 6-årig i Vollsmose trænede han allerede fire gange om ugen.

- Jeg er stolt over at være palæstinenser og over at være vokset op i Vollsmose, sagde Shraim, da Sport Fyn mødte ham i weekenden i Odense.

Han var på familiebesøg og skulle tilbage til Sverige, hvor han er den eneste med ungdomskontrakt hos Landskrona Bois, der spiller i den næstbedste svenske række hos seniorerne.

- Mine ambitioner er at komme på A-landsholdet og at komme til at spille for en storklub i Europa og gøre min familie stolt. Det prøver jeg at opnå ved at træne i snit 16 timer om ugen. Det er hårdt arbejde og noget af det gør jeg alene, siger Mallek Shraim, der koncentrerer sig om at gøre det godt i Sverige.

- Hvis en dansk klub er interesseret, er jeg da åben for en mulighed, men jeg er på kontrakt i Bois og det er det, jeg kæmper for nu sammen med det svenske landshold, tilføjede han.

Han er offensiv midtbanespiller, men kan også spille helt fremme.

Ifølge ham selv er der flere i Sverige, der kalder ham for "Zlatan", og det er ikke så ringe endda, når man ved, at Zlatan Ibrahimovic voksede op i Malmö-ghettoen Rosengård, som er Skånes Vollsmose.

Mallek Shraim har også været med på future-landsholdet i Sverige for de spillere, der endnu ikke er udviklet helt som andre i årgangen rent fysisk.

Tidligere har han beskrevet sine forcer:

- Jeg er hurtig, har god kondition og er teknisk stærk. Jeg har en god spilforståelse og er en god leder for holdet. Jeg forsøger at opmuntre mine holdet så meget som muligt. Jeg har også styrker en mod en og i kombinationerne med mine medspillere.

Så kan det vist ikke gå helt galt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Michelin misser Fyn endnu engang

Læserbrev

Debat: Lad os gøre Ærø til affaldsfrit samfund i 2030

Læserbrev: Ærø dækker et geografisk overskueligt område. Det giver muligheder, som vi bør udnytte. Administrativt er vi en kommune i samme ret som landets øvrige 97 kommuner, men også på det punkt er Ærø med 6.000 indbyggere mere overskueligt end for eksempel nabokommunerne Sønderborg og Svendborg, med omkring 50.000 indbyggere. Ærø har en unik mulighed for at blive modelsamfund for andre kommuner, vi kan lave forsøg og eksperimenter i kommunalt regi, som kan gøre os til frontløbere og inspirere andre. Jeg synes vi skal give Ærø videre til vores børn mindst lige så frodigt og rent, som vi overtog øen fra vores forfædre. Affald - de første ca. 15 år, jeg boede på Ærø, blev affaldsbjerget i Husmarken fordoblet. Nu sender vi vores affald til forbrænding i Svendborg - ude af øje, ude af sind. Da mine oldeforældre var børn, var der ikke noget der hed affald. Jo, selvfølgelig var der det, men det var ikke affald der blev dynget op på lossepladser eller brændt af, det indgik i naturens kredsløb som gødning eller blev genanvendt. De havde heller ikke de mængder af emballage, som fylder min skraldespand, før det bliver kørt og sejlet til Svendborg. Hvis vi vil, kunne Ærø blive det første (næsten) affaldsfrie samfund i Danmark. Vi kunne informere hinanden massivt om hvilke emballagetyper og produkter der kan genanvendes og samle dem behørigt ind - disse vil være en ressource, der kunne sorteres og raffineres på Ærø. Det er teknisk muligt at indføre afregning af dagrenovation efter vægt, så blev det billigere for dem der tænker i genanvendelse når de køber varer og sorterer effektivt, eller bare har lidt affald, og det ville blive dyrere for dem, der fylder meget i beholderen til forbrænding. Organisk affald kunne hjemmekomposteres, eller vi kunne producere biogas. Mulighederne er mange, og vi kan, hvis vi vil. Jeg synes, vi skal sætte en ambition om, at Ærø er et affaldsfrit samfund i 2030.

Fyn

Lastbil tabte tre ton tung anhænger på motorvej: - Vi kunne have stået med en kæmpe katastrofe

Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod sig

Annonce