Annonce
Erhverv

Fra underskud til overskud: Odenseansk indeklimavirksomhed har vendt skuden

Jørgen Leivsgaard Christensen tiltrådte i 2017 som administrerende direktør i GK Danmark. PR-foto
GK Danmarks store underskud i 2017 blev vendt til et lille overskud på driften i 2018. En ny administrerende direktør med en ny forretningsstrategi har gjort sin virkning.

I november 2017 tiltrådte Jørgen Leivsgaard Christensen som ny administrerende direktør i GK Danmark. Han måtte lukke regnskabet for 2017 med et underskud på 52 millioner kroner og dermed starte fra et sted, hvor det nærmest kun kunne gå fremad.

Det er gået godt, for med en ny administrerende direktør og en ny forretningsstrategi har GK Danmark formået at skabe et overskud på en million kroner på driften i 2018. Det samlede regnskabsresultat foreligger endnu ikke.

GK Danmark hed tidligere Ventilationsgruppen og hører under GK Gruppen, som er en af Skandinaviens indeklimakoncerner. Firmaet arbejder primært med VVS og ventilation til både nybyggeri og eksisterende byggeri. I afdelingen i Odense sidder der cirka 30 funktionærer.

Annonce

Styrer risikoen bedre

Den nye forretningsstrategi, som Jørgen Leivsgaard Christensen har indført, er et risikoorienteret system, der fokuserer på risikohåndtering og risikostyring.

- Vi arbejder i en verden, hvor marginalerne er små, og der er kæmpe risiko ved at arbejde med entrepriseforretning. Derfor bliver vi nødt til at have kontrol over vores virksomhed, siger direktøren og fortsætter:

- Vi har forsøgt at koncentrere os mere om markedet. Det betyder, at vi er mere selektive på markedet – altså vi vælger de kunder og de opgaver, som passer ind i firmaets dna. Vi tilbyder ikke at lave ting, vi ikke ved noget om, modsat mange andre i entreprenørbranchen, der tager imod alle typer af opgaver.

Fortsætter, hvor de slap

Det positive driftsresultat fra GK Danmark glæder den administrerende direktør, der især er stolt over den måde, medarbejderne har tacklet udviklingen på.

- Jeg har været i branchen i mange år, så jeg kunne sige, at det bare er arbejde, men jeg er selvfølgelig glad og stolt over, at det lykkedes. Men jeg er selvfølgelig mest stolt på medarbejdernes vegne – at de har fulgt med i den meget store forandringsproces. Der er sket rigtig meget det seneste år.

Selv om der er lagt en ny forretningsstrategi, betyder det ikke, at GK Danmark kan hvile på laurbærrene. Jørgen Leivsgaard Christensen håber, at firmaet kan gå ud af 2019 med et resultatet på omkring fem millioner kroner - og gerne mere.

- I 2019 skal vi fortsætte, hvor vi slap. Vi skal blive endnu bedre til det, vi var gode til i 2018. Og det skulle gerne skabe en endnu bedre forretning og indtjening.

- Vi skal forsøge at indtræde tidligere i værdikæden. Vi skal starte med at bygge byggerier for derefter at aflevere dem til service, og sørge for at få et langt samarbejde med vores kunder, indtil de igen skal bygge huset om forfra, så vi kan være med i hele cyklussen, lyder det fra den administrerende direktør.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce