Annonce
Erhverv

Fra Tåsinge til Ærø på kun ti minutter

Peter Nordquist ejer luftfartsselskabet Starling Air, som har base på Ærø. Ud over selv at flyve med kunder, så lejer han også sine fly ud. Her skal der lige tankes, før en englænder bosat på Ærø kan flyve en tur til Jylland. Inde på kontoret passer Peter Nordquists hustru, Mette, radioen og fakturaerne. Hun flyver gerne med, men er ikke selv pilot.

Fyens.dks udsendte fløj til Ærø med Starling Airs praktikant. En tur på kun ti minutter.

Jeg bliver både lidt skuffet og lidt lettet, da min pilot, 24-årige Nichlas Danielsen, fortæller mig, at jeg ikke kommer til at sidde på forsædet på min flyvetur fra Tåsinge til Ærø.

Jeg har altid ønsket mig en selfie iført de der høreværnslignende ørebøffer med mikrofon i. Sådan en ville gøre sig gevaldigt på Facebook, så skuffelsen er svær at sluge.

Skyerne lå lavt over landingsbanens grønne græs, da jeg mødte Nichlas Danielsen ved Svendborg Flyveplads' kontorer på Tåsinge få minutter tidligere.

- Det er dig, der skal til Ærø? spurgte han og fortsatte - nærmest tankeløst:

- Jeg er din pilot. Jeg blev uddannet i marts og startede her i virksomhedspraktik for to uger siden.

Det er derfor, jeg ikke kommer til at sidde på forsædet i dag. Han må nemlig ikke flyve alene med mig endnu, så der hvor jeg skulle have siddet og lavet min selfie, skal der i stedet sidde en erfaren pilot.

- Jeg mangler et firmatjek, før jeg må flyve alene med kunder, siger Nichlas, mens han bikser med stempelkandekaffen, vi lige kan nå, inden vores flyver kommer ind fra Ærø.

Forklaringen gør det lidt nemmere at tøjle skuffelsen over, at måtte tage til takke med flyets bagsæde, hvis indtræk i øvrigt til forveksling ligner indtrækket i min aldrende Fiat Punto.

Annonce

Bedre plads i puntoen

Pladsmæssigt havde jeg faktisk foretrækket Puntoen, finder jeg ud af, da jeg lidt senere sidder klemt inde bag Nichlas og chefen for firmaet selv, Peter Nordquist, som netop er fløjet ind fra Ærø for at hente os.

Jeg glemmer dog hurtigt mine kvaler, da Nichlas Danielsen giver den lille enmotorede Cessna omdrejninger, så hele flyet ryster og buldrer.

Det er første gang, jeg skal op i så lille en flyver, og det ville være løgn at sige, at jeg ikke er spændt. Så slipper Nichlas Danielsen bremsen.

Det tager kun ti minutter at flyve fra Tåsinge til Ærø.

Under os driver øer og vand forbi os. Jeg prikker Peter på skulderen og peger ned. Han tager ørebøfferne, som jeg skulle have haft på, af, og fortæller mig, at jeg peger på Vornæs. Så tager han mine ørebøffer på igen.

Og så er det ved at være slut. Flyet krænger, da Nichlas Danielsen drejer for at bringe os rigtigt ind i forhold til landingsbanen. Solen er begyndt at skinne, og jeg skimter en by, men ved ikke hvilken.

Køerne på markerne bliver større. Horisonten rykker nærmere, og så rammer vi græsset.

Velkommen til Ærø.

Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce